hu
 
Szerda, 2024. Július 31.
Családi nap Kukatündérrel – felelősen a környezetünkért
2016.08.31

Harmadszorra is népszerű kezdeményezésnek bizonyult a Családi nap, amelyet Sepsiszentgyörgy főterén tartottak. A színek és vonatokat követően ezúttal a hulladékgazdálkodás került a figyelem középpontjába, ugyanakkor kutyasimogatásra és műfalmászásra is lehetőség nyílt.

Folyamatos tájékoztatás a Polgármesteri Hivatal új állásairól
2016.08.25

Az elkövetkező időszakban Sepsiszentgyörgy Polgármesteri hivatalában 57 állás nyílik meg az érdeklődők előtt. A törvény értelmében, szeptember elejétől válik lehetségessé az állások meghirdetésének folyamata, vagyis szeptember közepén, végén fognak az első álláshirdetések megjelenni, és a következő hónapokban folyamatosan a többi, míg be nem telnek az üres pozíciók. 

Sepsiszentgyörgyön koncertezik  a Four Bones Quartet
2016.08.23

A magyar nyelvterületen ritkaságnak számító harsonásokból álló zenekari műfaj egyik legrégebbi képviselője, a budapesti Four Bones együttes koncertezik Sepsiszentgyörgyön.

3. Családi nap – szelektív hulladékgyűjtés és műfalmászás
2016.08.23

Ezen a csütörtökön sor kerül a rossz idő miatt elhalasztott harmadik Családi napra, amelyet Sepsiszentgyörgy új főterén tartanak. A foglalkozások ezúttal a gyerekek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára irányítják, ugyanakkor lesz kutyasimogatás és kipróbálhatják a műfalmászást is.

Hétfőn elkezdődik a Kós Károly utca felújítása.
2016.08.19

Hétfőn, 2016. augusztus 22-én elkezdődik a Kós Károly utca felújítása. A munkálatok első szakaszában a Kriza János utcától a Gyár utcáig lesz lezárva mindkét sáv, egészen november közepéig. Az ott lakóknak engedélyezik a behajtást.

A Magyar Férfidalárda és a Siófoki Férfi Dalkör közös műsora a főtéren
2016.08.17

Folytatódnak a főtéri nyári kulturális események: a Sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Magyar Férfidalárdája és a Siófoki Férfi Dalkör ad közös koncertet augusztus 22-én, hétfőn 19 órától Sepsiszentgyörgy főterén. Rossz idő esetén a koncertet az Erzsébet-parki pavilonban tartják.

Marosvásárhelyi szólisták a Klasszikus zenét a főtérre sorozat vendégei
2016.08.15

Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít program zenei sorozatának, a Klasszikus zenét a főtérre rendezvénynek augusztusi kiadásában két fiatal ének- és előadóművész tart koncertet. Trozner Kincső szoprán- és Buta Árpád Attila bariton énekművész fiatal koruk ellenére már sikeres pályát tudhatnak magukénak. A Marosvásárhelyi Állami Filharmónia szólistái augusztus 17-én, szerdán 18 órától lépnek fel Sepsiszentgyörgy új Főtéren.

Székelyföld Kerékpáros Körversenye idén is érinti Sepsiszentgyörgyöt
2016.08.10

Székelyföld Kerékpáros Körversenye augusztus 11-én, csütörtökön áthalad Sepsiszentgyörgyön. A sportesemény miatt a város több pontján korlátozzák a forgalmat.

A karaván várhatóan 12:30-kor érkezik Csíkszereda felől és a következő útvonalat követi: Oltmező utca, 1918. December 1. utca, Szent György tér, volt Bodok Hotel előtti útszakasz, Gábor Áron utca, Kriza János utca, Lázár Mihály utca, Grigore Bălan tábornok sugárút, 1918. December 1. utca, Păiuş David utca, Építők útja, majd az E11-es úton hagyják el a települést és Kézdivásárhely irányába tartanak.