hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Zajlik a Mikes Kelemen Elméleti Líceum épületének felújítása

2018.08.08

Idén májustól folytatja Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a korábban elkezdett felújítási munkálatokat a Mikes Kelemen Elméleti Líceum épületében.

Az elméleti líceum régi épületrészén, az A szárnyon zajlanak a felújítási munkálatok. A munkások a tető szerkezetének javításán és a teljes tető újra cserepezésén dolgoznak. Az első emelet osztályainak felújítása is zajlik, a munkálatok a fűtés- és villanyhálózat felújítását, a padlózat kicserélését és álmennyezet építését foglalják magukba. Az első emeleti fürdők és folyosók is megújulnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Fotó: Vargyasi Levente

A földszinten a tanári szoba és a díszterem felújítása zajlik, ezekben a termekben is a fűtés- és villanyhálózat felújítására, valamint a padlózat kicserélésére kerül sor.

Az iskola tervezett munkálatai közt szerepel a nyílászárók cseréje, valamint az épülethez tartozó belső udvar rendezése is.
A Mikes Kelemen Elméleti Líceum épületének felújítása már 2017. októberében elkezdődött, azonban a támogatás hiánya miatt hét hónapig szüneteltek a munkálatok. Az önkormányzat idén májusban tudta újra kiadni a munkakezdési parancsot, így a megkötött szerződés értelmében várhatóan 2019. májusában fejeződik be az épület tatarozása.

A tanügyi intézmény felújítását a Helyi Fejlesztések Országos Programja támogatja. A szerződés teljes értéke 4.735.990 lej, amiből a minisztérium 4.159.883 lejjel finanszírozza a munkálatokat. A fennmaradó különbséget az önkormányzat önrésze fedezi.


Fotó: Vargyasi Levente

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata szintén a Helyi Fejlesztések Országos Programjának támogatásával, a jövőben tervezi felújítani a Székely Mikó Kollégium főépületét, bentlakásának épületét, illetve az egykori Jókai Nyomda épületét. Szintén a tervek közt szerepel a Mihai Viteazul Főgimnázium A és B épületszárnyának, valamint az intézmény könyvtárépületének felújítása is.
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.