hu
 
Szerda, 2024. Július 31.
Családi nap 2: főszerepben Krauss, az igazi gőzmozdony
2016.07.19

Második alkalommal szerveznek Családi napot Sepsiszentgyörgy főterén, ezúttal hétköznap, csütörtökön délután várják a gyerekeket a foglalkozásokra, főszerepben a vonatok lesznek, különösen "Krauss, az igazi gőzmozdony".
Június 21-én, csütörtökön 17 órától az Erzsébet park szélén a szökőkútnál tartják a második Családi nap foglalkozásait, amelyek ezúttal főleg a fiúknak szólnak, ugyanis a Sikló Egyesület által szervezett programok során a 2-3 éves korosztálytól kezdődően egészen a tizenévesekig, széles korosztálynak szóló vasutas játékokat szerveznek.

Újra háromszéki zenészek a Főtéren
2016.07.11

Folytatva a Klasszikus zenét a Főtérre sorozatot, a hetedik alkalommal megrendezett Szimfonikus Napok zárókoncertjére kerül sor július 13-án, szerdán 20 órától Sepsiszentgyörgy központjában. A sepsiszentgyörgyi komolyzenét kedvelő közönség az évad során gazdag kínálatban részesült, ez most kiegészül és nyáron is élénk hangszeres zene és kórusmuzsika kíséri. A következő főtéri esemény, a Szimfonikus Napok záróhangversenye tíznapos műhelymunka eredményeként kerül bemutatásra a Sepsi Kamarazenekar és meghívottai előadásában.

EQUIMUNDO NYEREG KÜLÖNDÍJ – hadd kapja a legjobbat a legjobb
2016.07.07

Az Equimundo különdíját egy teljesen felszerelt Wintec 500 sportnyereg képezi. A teljes nyereg szettet a Székely Vágta első helyezettjének ajánlja fel a cég, támogatva ezáltal székelyföldi lovasaink kiválóságát, versenyszellemét.

Buszjáratok a Vágtára Sepsiszentgyörgyől
2016.07.07

A rendezvény ideje alatt egész napos járatot biztosítunk (megállók: Népművészeti Iskola-Központi Református Templom-Söröző-Állomás épülete) Sepsiszentgyörgy és az Óriáspince-tető között.

31 lovas indul a Székely Vágtán
2016.07.07

Július elsején zárult a jelentkezés a Székely Vágtára, az idei versenyen 31 lovas áll rajthoz, ebből 15-en a Székely Vágta futamon, 16-an pedig a Góbé Futamon indulnak. Kovászna megyéből összesen 20 lovas, Hargita megyéből 8 lovas, Maros megyéből pedig 3 lovas próbálja ki magát a galoppversenyen.

Olvasson a Székely Vágtáról: www.szekelyvagta.ro

Szombaton a papírmeséké a Főtér – Családoknak szóló rendezvénysorozat veszi kezdetét Sepsiszentgyörgyön
2016.07.01

Az első alkalommal Demeter Éva múzeumpedagógus szervezésében zajlanak a tevékenységek, aki 11 és 13 óra, illetve délután 16 és 18 óra között a Főtér szökőkút melletti füves részére várja a 3 és 12 év közötti gyermekeket.  A nap a japán kamishibai köré formálódik: olyan papírszínházi meséket láthatunk, melyek a színekkel és formákkal való játékra ösztönöznek.

A kultúra júliusban is összehangol  –  négy rendezvénnyel indul a júliusi kulturális kínálat a Főtéren
2016.06.29

A Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít rendezvénysorozat szombattól hétfőig újabb programokkal várja az érdeklődőket Sepsiszentgyörgy Főterére.

Az Avantâge esztétikatábor szemináriumainak témái
2016.06.22

Az esztétikatábor nyitott előadásai mellett a speciális – színházi, képzőművészeti és biopolitikai – szemináriumokon egy-egy kérdéskör mélyebb megvitatására is lehetőség nyílik.