hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Ivartalanítással is csökkentené a kóbor kutyák számát Sepsiszentgyörgy önkormányzata

2018.07.20

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a kóbor kutyák számának csökkentését a város területén, ezért különböző megoldásokkal próbálja megfékezni az ebek szaporodását.

2018. július 16-án és 17-én az Őrkő negyedi szabadon kószáló ebek ingyenes ivartalanítására került sor az önkormányzat megbízásából. A bukaresti Paumy Med Vet klinika állatorvosa és orvosi csapata által végzett beavatkozás nem zajlott zökkenőmentesen, ugyanakkor a két nap alatt 23 kutyát sikerült ivartalanítani a negyedben. Szakértő becslése szerint ennek következtében akár évi 100-200 újabb szabadon kószáló kutyával lehet kevesebb.

Emellett, az Őrkőn kóborló kutyák számának csökkentése végett, az idén összesen 35 kutyát a szépmezői kutyamenhelyre szállítottak az intézmény alkalmazottai. A létesítmény befogadóképességét figyelembe véve, az önkormányzat a jövőben is tervezi az őrkői kutyák menhelyen való elhelyezését.

Hogy továbbra is megelőzhető legyen a kutyák szaporodása a negyedben, a jobb körülmények között tartott kutyákat a menhely alkalmazott állatorvosa ivartalanítaná, ezt követően pedig visszavinnék őket a gazdájuknak.

Az önkormányzat 2017-ben kutyaszámlálással egybekötött kedvezményes ivartalanításra vonatkozó programot szervezett, ennek célja is az volt, hogy visszaszorítsa a város magán-, illetve közterületein levő, nem fajtiszta ebállomány szaporodását.

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.