hu
 
Szerda, 2024. Július 31.
Megjelentek az első álláslehetőségek Sepsiszentgyörgy önkormányzatánál!
2016.09.23

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Jogi irodája versenyvizsgát hirdet végrehajtó köztisztviselői állások betöltésére. Összesen 6 betöltendő állás van, amelyből 3 kezdő szakmai fokozatú jogtanácsos és 3 segéd szakmai fokozatú jogtanácsos. Mindkét esetben felsőfokú végzettség, valamint a segéd jogtanácsosi beosztáshoz legalább 1 év szakirányú tapasztalat (régiség) is szükséges.

Szemétgyűjtő nap szombaton
2016.09.23

Sepsiszentgyörgy idén csatlakozott a Let's do it mozgalomhoz és szeptember 24-én, szombaton két helyszínen is szemétgyűjtést szerveznek. Az előpataki kijáratnál lévő piknikező helyet takarítják ki, valamint összegyűjtik a Sugásfürdő fele vezető út mentén is a szemetet.

Új gázvezetékekre való áttérés
2016.09.23

A Kós Károly utca Kriza János és Cigaretta utca közötti szakaszán korszerűsítési munkálatok zajlanak. Az alapozási munkálatokat egy különleges technológiával végzik, amelyek során a régi, elavult gázvezetékek megsérülhetnének. Ennek elkerülése érdekében ezek a régi vezetékek lecserélésre kerültek, az újak elhelyezése és a háztartások felé való kivezetésük már megtörtént.

Közlemény
2016.09.23

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy a Gyöngyvirág utcában zajló nagyszabású felújítási munkálatok miatt reggel 7.30 és 8.15 között forgalmi torlódások alakulnak ki, ebben az időszakban nehézkessé válik a forgalom. Amennyiben lehetőségükben áll a lakóknak, próbálják áttervezni az útvonalat vagy kerülni a reggeli csúcsórákat.

Emlékezetes képek a pulzArtról – Véget ért a kortárs összművészeti fesztivál
2016.09.22

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program záró tematikus évének, a Kép évének jegyében zajlott csütörtök délutántól vasárnap estig a negyedik pulzArt fesztivál. Ciklus végén, a zene és irodalom, a színház és a játék, a hagyományok kortárs feldolgozása után a mindent körülvevő képiség kérdéskörét vizsgáló fesztivál szépen bezárta a tematikus évek által kijelölt kört, ugyanakkor olyan gazdag szeletét nyújtotta a kortárs összművészeti törekvéseknek, amilyenre Székelyföldön nem volt példa.

Klasszikus zenét a főtérre – fellép az ArteMiss
2016.09.20

A Klasszikus zenét a főtérre sorozat tizenkettedik koncertjét a marosvásárhelyi Állami Filharmónia tagjaiból álló ArteMiss vonósnégyes adja szeptember 20-án, kedden este hét órától. Műsoron
W. A. Mozart, Astor Piazzola, Johannes Brahms, Schostakovits, Franz Schubert zeneszerzők művei szerepelnek.
 

A Romániai Municípiumok Szövetsége munkatársat keres sepsiszentgyörgyi irodájába!
2016.09.02

A Romániai Municípiumok Szövetsége regionális kirendeltségeket hozott létre az ország mindegyik fejlesztési régiójában. A Központi Fejlesztési Régióban létrehozott kirendeltség Sepsiszentgyörgyön van, ehhez keres munkatársat a Szövetség.

Évadnyitás a Háromszék Táncegyüttesnél
2016.09.02

Szabadtéri előadással nyitja az évadot a Háromszék Táncegyüttes, szeptember 6-án, kedden este 8 órától a Két kezem forgatta, szívem táncoltatta c. előadást mutatják be Sepsiszentgyörgy új főterén.