hu
 
Szerda, 2024. Július 31.
Bartók és kora – Sepsiszentgyörgyön koncertezik a Brassai vonósnégyes
2016.10.02

Október 4-én, kedden 19 órától a kolozsvári Brassai vonósnégyes Bartók és kora címmel tart koncertet a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében. Műsoron Bartók Béla: II. vonósnégyes és Maurice Ravel F-dúr vonósnégyes. Belépés ingyenes.

Új iroda alakult Sepsiszentgyörgy önkormányzatánál – Közterületek, közüzemek fenntartásához keresnek munkatársakat
2016.09.29

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatal új irodát hozott létre azzal a szándékkal, hogy a közterületeknek és közüzemek megfelelő működésének nagyobb figyelmet tudjanak szentelni, valamint a felmerülő problémákat gyorsabban és hatékonyabban tudják megoldani.

Lehet jelentkezni az első meghirdetett vezetői állásokra Sepsiszentgyörgy önkormányzatánál!
2016.09.29

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatal új igazgatóságot hozott létre azzal a szándékkal, hogy a közterületeknek és közüzemek megfelelő működésének nagyobb figyelmet tudjanak szentelni, valamint a felmerülő problémákat gyorsabban és hatékonyabban tudják megoldani.

Zenebarangolás a fuvola hangjára
2016.09.29

Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának felhívására, 1975-től kezdődően október elsején ünneplik a zene világnapját. Ehhez csatlakozik idén Sepsiszentgyörgy, a Voces-Proart Kulturális Egyesület szervezésében a Klasszikus zenét a főtérre című program keretében, szombaton 12 órától kezdődően a főtéren 3 helyszínen, 3 különböző műfajban minikoncerteket hallgathat meg  a közönség.

 Az idei Őszi Vásár programja
2016.09.28

2016. szeptember 30. – október 2.

 

Péntek, szeptember 30.


19:00–19:30 A magyar népmese napja: Luzsi Margó mesemondó – A boszorkány lányai / színpad
20:00–21:30 Csík zenekar koncert / színpad
22:00    Folkkocsma / Hostel Beer Pub
 

 

 


 

Közérdekű közlemény – Hosszabbított program
2016.09.28

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a lakosság figyelmébe ajánlja, hogy 2016. szeptember 29-én és 30-án a Közpénzügyi Igazgatóság (Olt utca 2.szám) hosszabbított programmal dolgozik, így 8 és 18 óra között van lehetőségük befizetni a helyi adókat és illetékeket. A második félévi helyi adók és illetékek befizetési határideje: 2016 szeptember  30.

95 éve alakult a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda
2016.09.28

Fennállásának 95. évfordulóját ünnepli a zene világnapján a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda. A jubileum tiszteletére megszervezett ünnepi hangversenyt, meghívott fellépőkkel, október 1-jén, szombaton 17 órától a sepsiszentgyörgyi evangélikus templomban tartják. Fellép a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda mellett a marosvásárhelyi Cantuale – Vocal quintet (művészeti vezető: Nyilas Szabolcs), a Cantus Firmus vegyeskar (karnagy Jakab Árpád) és a Codex régizene együttes (művészeti vezető dr. Filip Ignác).

A Csík zenekar az Őszi Vásár fő meghívottja
2016.09.27

A népzene, néptánc és népmese hármas fogatának erejével készülhetünk az október első hétvégéjén sorra kerülő Őszi Vásárra, melyen a kézműves és őstermelői vásárt gazdag folklór kínálat is tarkít. Sepsiszentgyörgyön szeptember 30. és október 2. közt az Őszi Vásár portékakínálatát székelyföldi termelők biztosítják, a rendezvény hagyományához híven az egész családot megszólítja. Lesz mesemondás és mesetáncház, kolbászparádé és töltött káposzta verseny, Csík Zenakar és Tokos együttes koncert, szombaton pedig az idén jubiláló Százlábú Népténcegyüttes ünnepi Gálaműsorát láthatjuk.