hu
 
Hétfő, 2024. Július 22.

Turistáknak


Isten hozta Sepsiszentgyörgyön!

 

Sepsiszentgyörgyön mindenki megtalálja a számára legkedveltebb kikapcsolódási formát. A felfedezőknek a város gazdag épített örökségét ajánljuk, melynek kihagyhatatlan látnivalói közt szerepel a legértékesebb középkori műemléképület, a Református Vártemplom, a Székely Nemzeti Múzeum, Gábor Áron háromszéki ágyúöntő és 1848–’49-es szabadságharcos egyetlen fennmaradt rézágyújának őrzője, illetve a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény több mint 500 vadász emlékével.

 

A művészetek kedvelői gazdag választék közül mustrálhatnak, hiszen Sepsiszentgyörgy rendkívül sokszínű kulturális kínálattal rendelkezik. Magyar és román nyelvű színház, mozgásszínház, bábszínház, néptáncegyüttes, könyvtár, művész mozi, kulturális központ és kiállítóterek teszik mindenki számára elérhetővé a művészet minden formáját.

 

Legtöbb látogatót a város legnagyobb rendezvénye, a Szent György Napok vonzza a megyeközpontba. Ennek keretében kerül sor az év első és egyben legnagyobb kézműves vásárára több mint 200 kiállítóval. A kulturális hétből és fesztiválhétvégéből álló városnapokon helyi művészekkel és világhírű énekesekkel, zenekarokkal kapcsolódik ki többezer ember. A résztvevők létszámát tekintve a második legnagyobb rendezvény az Óriáspince-tetőn szervezett Székely Vágta, amely festői környezetben éleszti fel a lovas hagyományokat. A pulzArt kortárs művészeti fesztivál szintén a város nevéhez fűződik, amely minden ősszel egyedülálló lüktetéssel tölti fel a várost. A téli ünnepek alkalmával egyedi köztéri installációk, óriási adventi koszorú, karácsonyi vásár és meglepetések teszik meghitté a karácsonyt.

 

Sepsiszentgyörgy családbarát város, a gyerekekkel érkezőknek tökéletes kikapcsolódást kínálnak a város parkjai, mely közül a legnagyobb a központi Erzsébet park, benne hűvös sétányok kis tóval, tavirózsákkal, labirintussal, játszótérrel. A park közvetlen szomszédságában a város macskaköves főtere megannyi terasszal és két szökőkúttal kínál hűsülést. A csobbanni vágyók a városi strand élményfürdőjében és az uszoda medencéiben egyaránt mártózhatnak, de kilátogathatnak Sugásfürdőre, a várostól 8 km-re található üdülőközpontba, amely nyáron kalandparkkal, mászófallal, teniszpályával, minigolf pályával, kezelőközponttal és spa-val, télen pedig kivilágított sípályákkal várja a kalandvágyókat.

 

Sepsiszentgyörgyre az A-ligás futballcsapat és a többszörös román bajnok női kosárlabda csapat mérkőzései mágnesként vonzzák a szurkolókat, a Városi Stadionban és a Sepsi Arénában, mely egyéni sportolásra is egyaránt lehetőséget kínál, több ezer ember hajrázik a hazai győzelmekért. A sportélet télen is pezseg, az Aréna melletti fedett korcsolyapályán és a főtér szabadtéri korcsolyapályáján egyaránt garantált a jókedv.

 

Sepsiszentgyörgyön az év bármely időszakában pezseg a kulturális és sport élet, de erről győződjön meg személyesen, látogasson hozzánk és kövesse eseményeinket ITT!