hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Zajlanak az útjavítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön

2018.07.30

Sepsiszentgyörgy több utcájában továbbra is zajlanak felújítási munkálatok, a Szabadság téren, Gróf Mikó Imre és 1918 December 1 utcákban befejezték a kátyúzást.

A Kós Károly utca két szakaszán zajlanak a munkálatok: az unitárius templom előtti részen egészen a Kriza János utcával való kereszteződésig az esővíz vezetékek bekötésén, a Gyár utca és Cigaretta utca közötti szakaszon pedig az aszfaltréteg felszedésén dolgoznak a munkások.

    

A László Ferenc utcában megtörtént a víz- és szennyvízvezetékek cseréje, következik az esővízcsatorna cseréje illetve az út alapozás.

A Váradi József utcában az út alapozása és a szegélykövezés van folyamatban a Fenyves utca és Sas utca közti szakaszon, míg a Sas utca és Aschermann Vendrei Ferenc utca közti részen megtörtént a szennyvízcsatornák cseréje, hamarosan következik az esővízcsatornák kicserlése is.

Az útjavítási munkálatokkal párhuzamosan kátyúzási munkálatok is zajlottak a város több pontján: a Gróf Mikó Imre utcában, , az 1918. december 1. utcában, és a Kós Károly utcában is.A folytatásban a Bem József, Grigore Bălan és Nicolae Iorga utcák és környékük következik.

Az Ifjúság és a Kertész utcákban befejeződtek az útjavítási munkálatok, hamarosan sor kerül a közlekedési sávok kifestésére. Májusban új festőgépet vásárolt az önkormányzat, azóta a városi kertészet munkatársai folyamatosan festik újra Sepsiszentgyörgy utcáit.

      Fotó: Vargyasi Levente

A Vasile Goldiș és az Andrei Șaguna utcák felújítására az önkormányzat már megkötötte a kivitelezési szerződéseket, az előkészítési munkálatok azonban csak tavasszal teszik lehetővé az útfelújítást.

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.