hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.
Három vállalkozás még az idén beköltözhet a szépmezői ipari parkba
2017.10.24

Egy autóipari cég, egy kézműves sört termelő vállalkozás és egy színházi díszleteket gyártó cég fog elsőként beköltözni a Sepsiszentgyörgy melletti ipari parkba. Az ipari park célja, hogy segítse a vállalkozásokat, munkahelyeket hozzon létre, ezáltal még vonzóbbá tegye térségünket a befektetők számára.

Még két hónapig lehet igényelni a kedvezményes kutyaivartalanítást
2017.10.23

Ismételten felhívjuk a sepsiszentgyörgyi lakcímmel rendelkező kutyatulajdonosok figyelmét, hogy egészen 2017. év végéig igényelhetik kutyájuk kedvezményes árú ivartalanítását. Amint már arról korábban is beszámoltunk, a nem fajtiszta kutyák ivartalanítása a sepsiszentgyörgyi magán- és közterületeken levő ebállomány szaporodásának visszaszorítását, illetve a zoonózis (állatról emberre terjedő fertőző betegségek) terjedésének megelőzését célozza meg.

Október 23 – Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezés
2017.10.20

Október 23-i program

11:00    Koszorúzás: a polgármesteri hivatal homlokzatán található Gloria Victis-tábla. Puskás Attila: Október 23. Szaval: Sorbán Boglárka, 14. sz. Dr. Kovács Sándor cserkészcsapat cserkésze

11:30    Koszorúzás: Szalai Attila 1956-os mártír Csíki utcai emléktáblája. Hajdú Levente: Kiáltvány. Szaval: Csíszér Csanád, 14. sz. Dr. Kovács Sándor cserkészcsapat cserkésze

 

MANUS konferencia és kerekasztal az őrkői cigány közösség helyzetéről
2017.10.12

Folytatódik a tavaly elindított Manus cigányfesztivál, ám idén szélesebb szervezői és támogatói körrel, valamint új téma köré szervezve. Az idei találkozóra október 13-14. között kerül sor Sepsiszentgyörgyön, több helyszínen. A szervezők és a támogatók azzal a céllal álltak össze, hogy egy szakmai konferencia keretében beszélgessenek az őrkői cigány közösség helyzetéről.

Elkezdődött a Bevezetés a sportba elnevezésű program
2017.10.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának kezdeményezésére és a Királypingvinek Sportegyesület partnerségében született meg a Bevezetés a sportba című program, amelynek célja, hogy az új Sepsi Aréna lehetőségeit kihasználva egy átfogó, tömegsportot népszerűsítő programot indítsanak kisgyerekek számára.

A városban elvégzett és jelenleg is zajló apróbb munkálatok
2017.10.12

A nyári, nagyobb volumenű utcajavításokkal párhuzamosan folyamatosan zajlanak a kisebb városszépítő munkálatok Sepsiszentgyörgyön. Biró Lászlót, a Városgazdálkodási Igazgatóság vezetőjét kérdeztük a már elvégzett, és a még folyamatban levő, apróbb, javító munkálatokról.

 

Újságírók látogattak a sepsiszentgyörgyi Őrkőre
2017.10.10

Terepismertető turnét szervezett Székelyföldön az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala október 3. és 7. között  romániai sajtósok számára. A dokumentációs jellegű „kirándulásra” a Duna Kék Könyve című európai projekt részeként került sor és Gyergyószentmiklós, Udvarhely és környéke, a Gyimesek és Olasztelek mellett Sepsiszentgyörgyön az Őrkőt látogatták meg és beszélgettek a helyiekkel.

Megemlékezés az aradi vértanúkról Sepsiszentgyörgyön
2017.10.05

Pénteken, október 6-án 15 órától az aradi vértanúkra emlékeznek Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti téren. A megemlékezésen részt vesz: Márton Árpád, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki parlamenti képviselője, Balázs Antal nyugalmazott tanító, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákjai, a Székely Mikó Kollégium diákjai, Szabó Lajos római katolikus kanonok, illetve Végh Kriszta, a Református Kollégium diákja.