hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Szigorító intézkedések az ügyfélfogadásban

2020.03.13

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata további, az ügyfélfogadással kapcsolatos szigorító intézkedéseket vezetett be a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. Az intézkedések mindaddig érvényben lesznek, amíg a járványveszély tart.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kérést fogalmaz meg a lakószövetségek felé, amelynek értelmében a sepsiszentgyörgyi lakosok mostantól előzetes telefonos programálás alapján kérhetnek időpontot a közköltség kifizetésére. Az önkormányzat a munkaprogram meghosszabbítását is kérvényezi a lakótársulásoktól a torlódások elkerülése végett.

A korlátozó intézkedések idején, az esketéseken csak a pár, a tanúk, a szülők, testvérek, illetve gyerekek vehetnek részt. Ha van rá  lehetőség, javasoljuk, hogy az esketési ceremóniát kinti térben szervezzék meg, a kinti esketések esetében a hivatal eltörli a fizetési kötelezettséget.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata vezetőségének fogadóórái telefonon zajlanak, a lakók telefonhívással jelenthetik be a problémáikat, kérjük csak a legsűrgősebb esetekben tegyék ezt. A vezetőség vissza fog hívni minden személyt a válasszal. Antal Árpád-András polgármesterhez a 0267 311243-as telefonszámon, Sztakics Éva-Judit alpolgármesterhez a 0267 316365-ös telefonszámon, Tóth-Birtan Csaba alpolgármesterhez pedig a 0267 316901-es telefonszámon lehet jelentkezni.

A hivatal ügyfélfogadó irodájában kérjük szintén csak a legsűrgősebb ügyeket intézzék, a helyiségbe csak annyi ember léphet be ahány kolléga van az irodában, a többiek kérjük kint várakozzanak.

Az önkormányzat már kérvényezte a kormánytól, hogy az adók kifizetése esetében hosszabbítsa meg a kedvezményes kifizetési március 31-i határidőt, ezért kérjük kerüljék a torlódást a Közpénzügyi Igazgatóságon.

A Személyi Nyilvántartó Osztály Anyakönyvi Részlegén az átiratásokat kizárólag a sűrgős esetekre korlátozzák, azok tekintendők sürgős eseteknek, amelyek határideje március 31-ig lejár.

Március 13-án, pénteken 14 óráig Sepsiszentgyörgyön 2 személy van karanténban, 27 személy pedig lakhelyi elkülönítésben.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.