hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.
Sporttal a rászorulókért
2017.12.13

A szurkolók támogatását és adományait várja a Sepsi Sic és a Máltai Szeretetszolgálat a holnapi kosárlabda mérkőzésen az Olympiacos ellen.

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott ma Antal Árpád-András polgármester, meghívottjai, Puskás Bálint volt alkotmánybíró, a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezetének alapítótagja és Rusz István, a Sepsi SIC női kosárlabda csapat sportmenedzsere társaságában.
 

Késnek az ünnepi fények Sepsiszentgyörgyön
2017.12.12

Amint azt megszokhattuk, Sepsiszentgyörgyön minden évben az Adventi gyertyagyújtás alkalmából ünnepi fényekbe öltözik a város. Idén is hasonlóképp készültek a szervezők, ám a közpénzek elköltésére vonatkozó rendelkezések értelmében, az elektronikus közbeszerzési rendszeren keresztül szerződött vállalkozás nem tartotta be a szerződésben foglalt határidőket, így a munkálatok kezdése is késett.

Körinterjú a Bevezetés a sportba program edzőivel – II. rész: Kovasch Norbert kosárlabda edző
2017.12.10

A Sepsi Arénában október másodikától indult Bevezetés a sportba gyerekfoglalkozás rendkívüli népszerűségnek örvend azóta is. Mostani sorozatunkban a program edzőit szeretnénk bemutatni. A sorozat első részében Dombi Szabolcs kosárlabda edzővel beszélgettünk, a második részben szintén egy kosárlabda edzővel beszélgettünk, Kovasch Norberttel, aki szinte „az iskolapadból” került a játékos sportfoglalkozás közelébe, és nagyon élvezi. 
 

Elbírálták a Szent György Ösztöndíjra benyújtott pályázatokat
2017.12.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata elbírálta a Szent György Ösztöndíjra benyújtott pályázatokat, fellebezni december 11-13. között lehet. Az ösztöndíjra idén húszan jelentkeztek. A pontszámok alább olvashatók.

Szervezettebb, környezettudatosabb hulladékgyűjtés Sepsiszentgyörgyön – mindannyiunk érdeke
2017.11.29

A Tega Rt. által bevezetett új hulladékelszállítási renddel kapcsolatban számos félreértés és tényként beállított hamis információ látott napvilágot az elmúlt hetekben.
 

Karácsonyi vásár 2017 – Felhívás közélelmezési egységek, vásárosok számára
2017.11.27

A Kónya Ádám Művelődési Ház Karácsonyi vásárt szervez 2017. december 15-24. között Sepsiszentgyörgyön. A vásárra a művelődési ház nyilvános kikiáltásos árverést szervez közélelmezési egységek számára.Ugyanakkor kézművesek, őstermelők és könyvkereskedők jelentkezését várják a szervezők.

Folytatódik az Ifjúság sétány útjavítása – időszakos útlezárásra számíthatnak a lakók
2017.11.26

Az Ifjúság sétány Benedek Elek utca és Testvériség utca közötti szakaszon az alapréteget lefektették, és megnyitották az autós forgalom előtt. November 24-én adta át a Polgármesteri Hivatal az útjavítást végző vállalatnak az Ifjúság sétány második szakaszát, vagyis az elkövetkező időben a Benedek Elek utca és a Sajtó utca közötti szakasz felújítása következik. A munkálatok ideje alatt az Ifjúsági sétány említett szakasza le lesz zárva.

Közmeghallgatás a helyi adókról és illetékekről
2017.11.24

Az 52/2003. számú, a közigazgatási döntéshozatal átláthatóságára vonatkozó, újraközölt törvény értelmében Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala 2017. november 27-én 15 órától közmeghallgatást tart a városháza gyűléstermében a 2018. évi Sepsiszentgyörgy Municípium területére érvényes helyi adókról és illetékekről szóló tanácshatározat kapcsán.