hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.
Útfelújítási munkálatok az 1918. December 1 utcában
2017.09.13

Szeptember 14-én, csütörtökön kezdődik az 1918. December 1. utca Grigore Bălan utca (jelzőlámpák) és az állomási Olt-híd közötti szakaszának a felújítása az útfelület minőségének és az esővíz elvezetés javításának érdekében. Az úttest felújítására vonatkozó tervek készítője a kolozsvári S.C. Man Construct KFT, kivitelezője pedig a sepsiszentgyörgyi S.C. Valdek Impex KFT.
 

Rangos meghívottak a III. Nemzetközi Kovácstalálkozón
2017.09.08

Huszonhat kovácsmester négy országból mutatja be míves portékáit Sepsiszentgyörgy központjában szeptember 8-10. között a III. Nemzetközi Kovácstalálkozó alkalmával – jelentették be a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatójuk keretében.

A kortárs kultúra színe-java az 5. pulzArton
2017.09.05

Színházi, irodalmi, zenei és képzőművészeti produkciók sora hozott pezsgő, friss energiákkal teli lendületet Sepsiszentgyörgyre augusztus 31-e és szeptember 3-a között.

Idén elkészülő utcák Sepsiszentgyörgyön
2017.09.02

Még az idén befejezik az elkezdett munkálatokat a Gyöngyvirág, Kós Károly, Testvériség, Kertész és Váradi József utcákban – jelentette ki Antal Árpád András heti sajtótájékoztatóján.

Nyílt nap a Sepsi Arénában
2017.08.21

Kevés infrastrukturális nagy beruházás váltott ki akkora érdeklődést a városlakók körében, mint a nemrégiben átadott Sepsi Aréna. Bár az Aréna építkezése befejeződött, és a főúton elhaladva mindannyian vetettünk már rá egy pillantást, az élő tapasztalat élményét semmilyen fotó, látványterv vagy újságcikk nem múlhatja fölül.

Újra megnyílt a Regionális Operatív Program tömbházszigetelésre vonatkozó programja
2017.08.18

A tavalyról már ismerősnek tűnhető, energiatakarékosságot támogató Európai Uniós program pályázati felhívása július 27-én jelent meg. A program célja, hogy támogassa az energiahatékony megoldások kidolgozását, beleértve ezáltal a tömbházak szigetelését is.

Sepsiszentgyörgy lesz az első állomása a Magyar Állami Operaház Kárpát-Haza OperaTúrájának
2017.08.18

A budapesti Operaház 2017. június 25-én másfél évig tartó korszerűsítés idejére bezárta kapuit. A felújítás alkalmat ad arra, hogy a társulat útra keljen, és teljes értékű opera- és balettelőadásokat mutasson be a világ különböző pontjain. A Magyar Állami Operaház egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra, melynek első részében, 2017. szeptember 4. és 21. között Erdély és Partium nyolc városába juttatja el két nagyszabású produkcióját.

Közérdekű közlemény: Szerdától egyirányú lesz a Csorgó utca
2017.08.11

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata szerdától, augusztus 16-tól egyirányúsítja a Csorgó utcát a Dózsa Györgytől a József Attila utca irányába. Az önkormányzat lakossági kérésre, illetve a közlekedés ésszerűsítése, egyszerűsítése miatt döntött a Csorgó utca egyirányúsítása mellett.