hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.
Nyilvános konzultációt tartanak Sepsiszentgyörgyön a DN12-es országúti forgalom által kibocsátott zaj csökkentéséről
2019.10.30

A Közúti Infrastruktúra-Kezelő Vállalat 2019. október 23. és november 6. között nyilvános konzultációkat szervez a forgalom által kibocsátott zaj csökkentésére vonatkozó akciótervek véglegesítéséről.  A tervek azokra a településekre vonatkoznak, amelyeket országutak szelnek át, és ahol évente 3 milliónál nagyobb gépjármű áthaladást regisztráltak.

Forgalomkorlátozás november 1-jén
2019.10.29

November 1-én, a torlódások elkerülése érdekében Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a korábbi évekhez hasonlóan, egyirányúsítja a temetők fele vezető Vár utcát.

Avar és kerti hulladék – Hogyan bánjunk helyesen vele
2019.10.22

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az ősszel keletkezett növényi hulladék megfelelő kezelésére hívja fel a figyelmet. Ősszel a kerti hulladék égetésére szokott sor kerülni, azonban, óvatosan ajánlott ezzel bánni, egyrészt káros az egészségre, másrészt büntetéssel is járhat. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az ősszel keletkezett növényi hulladék megfelelő kezelésére hívja fel a figyelmet, amely a városgazdálkodási szabályzatban van rögzítve.

Medve Sugásfürdőn – figyelmesen közlekedjünk
2019.10.17

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy körültekintően közlekedjenek Sugásfürdőn, mivel az elmúlt időszakban többen is jelezték, hogy medvét láttak a szabadidős létesítmények közelében.

Változások a felújítás alatt álló Andrei Șaguna utcában
2019.10.15

Zöldövezet és új parkolóhelyek kialakítása, akácfák ültetése az Andrei Șaguna utcában.

 

Indul a 2019/2020-as Hangversenyévad jegy- és bérletértékesítése
2019.10.09

Október 20-án, vasárnap nyitja kapuit az idei Hangversenyévad Sepsiszentgyörgyön, amelynek első meghívott előadója a Magyar Nemzeti Énekkar és a Kolozsvári Magyar Opera. A hangversenyévad helyszíne továbbra is a Tamási Áron színház nagyterme, de kivételt képez a nyitóhangverseny, illetve a december 13-i karácsonyi nagykoncert, amelyeknek a Krisztus Király Római Katolikus Templom fog otthont adni.

 A Hadügyminisztérium képviselői látogattak Sepsiszentgyörgyre
2019.10.08

Október 7–13. között Kovászna megyében, Hargita megyében, illetve Bukarestben is zajlik a „CONCORDIA–19” elnevezésű intézményközi gyakorlatozás. Mint arról korábban beszámoltunk, a kiképzések során alacsony repülési magasságban gyakorlatoznak Gyergyószentmiklós–Csíkszereda–Sepsiszentgyörgy–Udvarhely vonalon.

Újra a legjobb látványnak járó Fux Pál-díjat hozta el a Cimborák Bábszínház!
2019.10.07

Október 1–5. között Nagyváradon rendezték meg a IV. Fux Fesztivált, az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Találkozóját, ahol a versenyprogramban 7 produkciót értékelt Asbóth Anikó, a debreceni Vojtina Bábszínház igazgatója, bábszínész, Benedek Botond Farkas, színész és Papp Tímea, kritikus alkotta  szakmai zsűri.