hu
 
Szombat, 2024. Április 20.

Zajlanak a Székely Mikó Kollégium épületkorszerűsítési munkáltai

2021.01.22

Már javában zajlanak a belső munkálatok a Székely Mikó Kollégium Erzsébet parkra néző épületszárnyában, megújulnak az osztálytermek, folyosók és a mellékhelyiségek is. A korszerűsítés a Helyi Fejlesztések Országos Programjának finanszírozása révén valósul meg, a programból 8 millió lejt kap az önkormányzat a munkálatokra, az összeg többi részét a helyi költségvetésből pótolja.

A munkások jelenleg a park felőli épületszárnyban dolgoznak, ahol eltávolítanak minden régi anyagot: a fal- és padlóburkolatot, a régi, rossz állapotban lévő ajtókat, a régi felszereléseket az osztálytermekben, folyosókon és mellékhelyiségekben egyaránt, továbbá kialakítják a falakban a nyomvonalakat az új villanyvezetékeknek. A bontási munkálatok elvégzése után a falak javítása, az új burkolatok lerakása és a festés következik. Megújul a víz-, villany- és fűtéshálózat is.

Az állványokat is előkészítették már a külső munkálatok megkezdéséhez, ezeknek az időjárás függvényében kezdenek neki, a tető egy részén kicserélik a cserepeket és szigetelik a szerkezet alatti részt.

A korszerűsítési tevékenységek befejezése után új felszereléssel is gazdagonak majd az osztálytermek. Az említett munkaterületi rész elkészültével a Gróf Mikó Imre utcán lévő szárny következik, majd a volt Jókai-nyomda és a volt nemzeti bank épületeinek korszerűsítése.

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be