hu
 
Péntek, 2024. Április 19.

Bővül a buszjáratok száma Sugásfürdőre

2021.01.21

Mától hétköznapokon is óránként közlekednek az autóbuszok az üdülőtelepre

Az elmúlt hét tapasztalatai alapján hétköznapokon is sokan látogatnak ki Sugásfürdőre, ahol most már a nagy és a kis sípályát is használhatják a téli sportok kedvelői. A torlódások elkerülése végett az önkormányzat bővíti a buszjáratokat az üdülőtelepre, ezért nemcsak hétvégén, hanem hétköznapokon is óránként közlekednek a buszok a jegyszedő butik és Sugásfürdő között.

Sugásfürdőn hétköznapokon is egy időben legtöbb 150 autó parkolhat, gépjárművel csak akkor lehet majd kimenni a helyszínre, ha üres hely szabadul fel, az autókat a sorompó melletti részen lehet leparkolni.

Az autóbuszok hétfőtől csütörtökig 16:00 és 20:00 óra között közlekednek, az utolsó járat 20:30-kor indul vissza Sugásfürdőről. Pénteken 16:00 és 21:00 óra között, szombaton és vasárnap 10:00 és 21:00 óra között lehet busszal közlekedni, az utolsó járatok pedig 21:30-kor indulnak vissza az üdülőtelepről a város irányába.

Kérjük, hogy a Sugásfürdőre gépjárművel érkező sízők ne hagyják az autójukat a busz számára kijelölt helyen!

Az autóbusz a sorompó és Sugásfürdő között közlekedik, minden egész órában felfelé és minden félórában lefelé utazhatnak a látogatók. A buszjegy ára egy útra 2 lej 50 baniba kerül.

A sípályák hétfőtől csütörtökig 15-től 20 óráig, pénteken 15-től 21 óráig, hétvégén pedig 9-től 21 óráig tartanak nyitva. A pályák állapotát és kihasználtságát a Sepsi ReKreativ honlapján élőben, webkamerákkal lehet követni.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.