hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.
Befejeződtek a Mikes Kelemen Elméleti Líceum felújítási munkálatai
2019.12.05

Idén ősszel befejeződtek a Mikes Kelemen Elméleti Líceum főépületének felújítási munkálatai. Az épület régi szárnyának homlokzatfelújítását követően ugyanitt megújultak az osztálytermek, a folyósók, a tanári szoba, a díszterem és az udvar is.

Két nap maradt az óvodás, iskolás csoportok, kórusok és önkéntesek jelentkezésére a Karácsonyi vásárba
2019.12.04

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata december 6-ig várja a Karácsonyi vásár színpadán fellépni vágyó óvodás és iskolás csoportok, kórusok illetve azoknak az önkénteseknek a jelentkezését, akik szívesen részt vennének a vásárszervezésben. 

Kortárs természet
2019.12.04

Szabadtéri kiállítássorozat a Föld különböző pontjain természeti környezetben megvalósult kortárs művészeti rendezvényekről

Könyvbemutató másként - pedagógia az úton
2019.12.03

Műveltség és demokrácia címmel két helyszínen szervez könyvbemutatót és pedagógiai műhelyt a Mentés másként pedagógia csoport: Marosvásárhelyen (B5 Stúdióban, december 4-én) és Sepsiszentgyörgyön (MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben, december 5-én).

A kisautókra kivetett adó hozzávetőlegesen havonta 1 lejjel lesz több jövőben
2019.12.03

Egy olyan család esetét véve példának, aki egy 1600 köbcenti alatti autóval (amelyek a városba bejegyzett autók közel kétharmadát teszik ki) és egy B övezetben található kétszobás tömbházlakással rendelkezik, 2020-ban összesen éves szinten 177 lej adót fog fizetni az önkormányzatnak.

Csökkentett szemétszállítási díj szelektív hulladékért cserébe
2019.12.03

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala emlékezteti a lakosságot, hogy a TEGA Rt. köztisztasági vállalat az elektronikai hulladékért cserébe csökkenti a szemétszállítási díj összegét.

Lakossági parkolóhelyek bérbeadása Sepsiszentgyörgyön
2019.11.29

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a gépjárművek számának rohamos növekedése következtében kialakult nehézségeket lakossági parkolóhelyek létesítésével és bérbeadásával is igyekszik orvosolni. Mutatjuk hogyan vehet Ön is igénybe lakónegyedi parkolóhelyet.

Kis- és nagy diákokat várnak a sepsiszentgyörgyi Karácsonyi vásárba
2019.11.28

Ha szeretsz énekelni, verset mondani, történetet mesélni, rajzolni, önkénteskedni, szervezni – ott a helyed Sepsiszentgyörgy Karácsonyi vásárában!

Sepsiszentgyörgyön idén december 13-24. között kerül sor a már hagyományossá vált Karácsonyi vásárra a Főtéren, amelybe az önkormányzat a város kórusait, óvodásait, kis- és nagy diákjait is szeretné bevonni, így is erősítve a rendezvény közösségi jellegét. Sepsiszentgyörgyön 2019 a Diákok Éve, így még inkább odafigyel az önkormányzat a diákokra, a Karácsonyi vásár keretében minden korosztály találhat kedvére valót.