hu
 
Szombat, 2024. Április 20.

Sepsiszentgyörgyön is elkezdődött a COVID-19 elleni oltás második szakasza

2021.01.18

Több mint 900 személy iratkozott fel az oltásra a Dália utca 1-es szám alatti Oltóközpontban

Hétfőn Sepsiszentgyörgyön is elkezdődött a COVID-19 elleni oltás az országos kampány második szakaszába sorolt 65 év feletti személyek, a krónikus betegek, illetve a kulcsfontosságú területeken dolgozó személyek részére.

A Dália utca 1-es szám alatti Oltóközpontot az egészségügyi előírásoknak megfelelően készítették elő az oltások beadására. Külön helyiségben van az oltásra érkező személyek nyilvántartása, a szakorvosi vizsgálópont, valamint az oltási terem, és ezek felszereltsége is biztosított.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság képviselőinek szombati tereplátogatása nyomán Sepsiszentgyörgy Önkormányzata minden szükséges módosítást elvégzett, így hétfő reggel 8 órakor az Oltóközpont megfelelt minden előírásnak. 

Az oltási kampányban résztvevő egészségügyi hatóságok közötti félreértés miatt a vakcinához szükséges fiziológiás oldat sajnos nem érkezett meg időben a sepsiszentgyörgyi Oltóközpontba, ezért az oltás körülbelül 3 órás késéssel kezdődött el. 

Január 19-től, keddtől kezdődően egy mozgó csapat elkezdi a szociális intézmények kedvezményezettjeinek oltását.

Az országos internetes előjegyzési felület (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/) szerint hétfő délig a Sepsiszentgyörgyön elérhető 1 200 helyből több mint 900 volt foglalt. A megyeközpontban januárra már beteltek a helyek, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata fel van készülve az újabb központok beüzemelésére, amennyiben ezt a helyi vagy központi egészségügyi hatóságok kérvényezik.

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be