hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.

Hosszabbított ügyfélfogadás kedden és csütörtökön a Közpénzügyi Igazgatóságon

2021.01.18

 A személyazonossági igazolvány kiállításához szükséges illeték értéke a Személyi Nyilvántartó Osztályon is befizethető

Ezen a héten több változás is történik Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságán, ami az intézmény programjára és különböző illetékek befizetésére vonatkozik.

Az ügyfélfogadást illetően, az Olt utca 2. szám alatt található Közpénzügyi Igazgatóság nyitvatartását minden kedden és csütörtökön 18:00 óráig meghosszabbították, így a lakók délután is elintézhetik az ügyeiket. Hétfőn és szerdán az ügyfélfogadás 8:00 és 15:00 óra, míg péntekenként 8:00 és 13:00 óra között zajlik.

Ugyanakkor, az idei évtől kezdődően az intézményben több, az ügyfelek fogadására alkalmas ablakot is megnyitottak, hogy csökkentsék az ügyintézés várakozási idejét, és hatékonyabbá tegyék a folyamatokat.

A személyazonossági igazolvány kiállításának illetéke ezentúl a Személyi Nyilvántartó Osztály (Dózsa György utca, 14. szám) székhelyén is befizethető, egyidőben a további szükséges iratok benyújtásával, így ezért nem lesz szükség a Közpénzügyi Igazgatóságra menni.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata továbbra is felhívja a lakók figyelmét, hogy a helyi adók és illetékek befizetésére a www.ghiseul.ro oldal is használható. További az adók és illetékek mértékével kapcsolatos információk a taxeimpozitelocale@sepsi.ro e-mail címen kérhetők.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.