hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala bűnvádi panaszt nyújtott be a Szakszervezetek Művelődési Házának ügyében

2021.02.22

Több hivatalos lépést és bejelentést követően Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala egy bűnvádi panasz benyújtását látta a megfelelő lépésnek a volt Szakszervezetek Művelődési Házának ügyében, hiszen az érintett épület nemcsak elhanyagolt állapotban van, de problémákat is okoz a lakók biztonságát és egészségét illetően.  

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Szakszervezetek Művelődési Háza nem képezi Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tulajdonát, ellenben az önkormányzat felelőssége, hogy a város területén ne legyenek olyan súlyosbodó problémák, amelyek rongáláshoz vezetnek és kellemetlenséget okoznak a lakóknak. 

Figyelembe véve, hogy a Szakszervezeti Művelődési Házak Országos Szövetsége magának követeli a Sepsiszentgyörgy központjában található ingatlan tulajdonjogát, valamint azt, hogy az épület leromlott állapotban található és illegális cselekmények, kihágások helyszínéül szolgál, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kénytelen volt egy bűnvádi panasz benyújtását kezdeményezni. 

A helyi hatóságok úgy gondolják, hogy a tulajdonosok felelőssége, hogy gondoskodjanak a Szakszervezetek Művelődési Házának épületéről, és elkerüljék azokat a problémákat, amelyek a hosszú éveken át tartó elhagyásából adódhatnak.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata többször is felkérte az Országos Rendőrséget, hogy járőrözzenek a környéken az esetleges illegális cselekmények megelőzése érdekében. Figyelembe véve azt is, hogy a Helyi Rendőrség közel egy éve az Országos Rendőrség, és nem az önkormányzat alárendeltségéhez tartozik, a hatóságoknak nincs más eszközük a közrend és a béke fenntartásának biztosítására a Szakszervezetek Művelődési Házának épülete körül.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata át szeretné venni a Szakszervezetek Művelődési Házának tulajdonjogát és visszahelyezni azt a város kulturális körforgásába, ehhez azonban egy központi szinten hozott döntésre van szükség, ami a volt kommunista szakszervezet örökségét illeti.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.