hu
 
Kedd, 2024. Április 23.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala bűnvádi panaszt nyújtott be a Szakszervezetek Művelődési Házának ügyében

2021.02.22

Több hivatalos lépést és bejelentést követően Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala egy bűnvádi panasz benyújtását látta a megfelelő lépésnek a volt Szakszervezetek Művelődési Házának ügyében, hiszen az érintett épület nemcsak elhanyagolt állapotban van, de problémákat is okoz a lakók biztonságát és egészségét illetően.  

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Szakszervezetek Művelődési Háza nem képezi Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tulajdonát, ellenben az önkormányzat felelőssége, hogy a város területén ne legyenek olyan súlyosbodó problémák, amelyek rongáláshoz vezetnek és kellemetlenséget okoznak a lakóknak. 

Figyelembe véve, hogy a Szakszervezeti Művelődési Házak Országos Szövetsége magának követeli a Sepsiszentgyörgy központjában található ingatlan tulajdonjogát, valamint azt, hogy az épület leromlott állapotban található és illegális cselekmények, kihágások helyszínéül szolgál, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kénytelen volt egy bűnvádi panasz benyújtását kezdeményezni. 

A helyi hatóságok úgy gondolják, hogy a tulajdonosok felelőssége, hogy gondoskodjanak a Szakszervezetek Művelődési Házának épületéről, és elkerüljék azokat a problémákat, amelyek a hosszú éveken át tartó elhagyásából adódhatnak.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata többször is felkérte az Országos Rendőrséget, hogy járőrözzenek a környéken az esetleges illegális cselekmények megelőzése érdekében. Figyelembe véve azt is, hogy a Helyi Rendőrség közel egy éve az Országos Rendőrség, és nem az önkormányzat alárendeltségéhez tartozik, a hatóságoknak nincs más eszközük a közrend és a béke fenntartásának biztosítására a Szakszervezetek Művelődési Házának épülete körül.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata át szeretné venni a Szakszervezetek Művelődési Házának tulajdonjogát és visszahelyezni azt a város kulturális körforgásába, ehhez azonban egy központi szinten hozott döntésre van szükség, ami a volt kommunista szakszervezet örökségét illeti.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.