hu
 
Kedd, 2021. Március 09.

A Brassói Euterpe Szimfonikus Zenekar hangversenye

2021.02.17

A Brassói Euterpe Szimfonikus Zenekar előadásában kerül sor a 2020/2021-es Hangversenyévad első koncertjére február 26-án, 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. A zenekar műsorában igazán különleges összeállítás szerepel, Friedrich Gulda osztrák zeneszerző versenyműve és Wolfgang Amadeus Mozart fúvószenekarra írt szerenádja lesz hallható.

Friedrich Gulda a 20. század végén alkotott és jártas volt úgy a klasszikus zenében, mint a jazz színterén is. A koncerten a különcnek számító zeneszerző egyik legismertebb darabja csendül fel,  a jazzes hangvételű, csellóra és fúvószenekarra íródott versenymű. A szólista szerepében csellón játszik Anton Niculescu.

Az előadás második részében a fúvósok kerülnek előtérbe. A zenekar Wolfgang Amadeus Mozart fúvószenekarra írt szerenádjával a klasszikus korszakba kalauzolja a közönséget. A szerenád Mozart kedvelt műfaja volt, amelyet a 18. század végén különleges alkalmakra, esti szórakozás céljából írtak.

Az előadásra érvényesek a 2020/2021-es Hangversenyévadra váltott bérletek, jegyek pedig a Városi Jegyirodában kaphatóak, ezek felnőtteknek 30 lejbe, diákok és nyugdíjasok számára pedig 15 lejbe kerülnek. Azok a nézők, akik bérletet vásároltak a Hangversenyévadra, a koncert előtt helyjegyet válthatnak.

A Városi Jegyiroda (Szabadság tér 1. szám) hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken 9 és 13 óra között, valamint az előadás előtt egy órával tart nyitva.  

Szervező: Kónya Ádám Művelődési Ház

A hétvégi vásár a nőnap jegyében zajlik
2021.03.05

Sepsiszentgyörgyön, hétvégén, azaz március 6-7. között újra megszervezik a Helyi termelők és kézművesek vásárát, ezúttal azonban mindezt a nemzetközi nőnapra, azaz március 8-ra kiélezve.

Dán filmnapok a sepsiszentgyörgyi Művész moziban
2021.03.04

Március 5 és 18 között első alkalommal szerveznek Dán Filmnapokat a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban, amelynek keretében betekintést nyerhetünk a dán filmekre jellemző provokatív témák művészi szintű boncolgatásába. A legtöbb esetben intim drámákat látunk, amelyek morális, etikai és jogi kérdéseket feszegetnek, de amelyekre sosem kapunk egyértelmű, helyes válaszokat.

Stratégiai együttműködést kezdeményez a BBTE a háromszéki önkormányzatokkal
2021.03.04

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE), valamint Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala stratégiai partnerségi szerződés megkötésére készül.

Lehet még jelentkezni lakónegyedi parkolóhelyekre bérlésére
2021.03.04

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a város több utcájában szervezett licitet a lakónegyedi parkolóhelyekre. Mindeddig összesen 227 parkolóhelyet sikerült bérbeadni, 21 helyre még továbbra is lehet jelentkezni.

Négy napos eseménysorozattal tisztelegnek a hősök előtt Sepsiszentgyörgyön
2021.03.04

Sepsiszentgyörgyön négy napos eseménysorozattal emlékeznek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharcra, azonban idén is elmarad a március 15-i ünnepi műsor a Főtéren és az azt megelőző díszfelvonulás.