hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Magyar nyelvű tájékoztató plakátokat is kihelyeznek a sepsiszentgyörgyi iskolákba

2021.02.09

Az oktatási és egészségügyi minisztérium csak román nyelven adta ki a koronavírus terjedésének megelőzését célzó tájékoztató anyagokat

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata magyar nyelvű tájékoztató plakátokat függeszt ki a város tanintézményeibe, ezek a helyes maszkhasználatra, a gyakori kézmosásra és a kötelező egészségügyi és biztonsági intézkedésekre hívják fel az iskolások figyelmét, a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. A fertőzés elkerülésére vonatkozó közérdekű információkat tartalmazó plakátok eredetileg csak román nyelven voltak kifüggesztve, amelyeket az oktatási és az egészségügyi minisztérium adott ki.

Mivel a sepsiszentgyörgyi magyar nyelvű oktatási intézményekben is csak román nyelven voltak olvashatóak a járvány terjedésének megfékezésére szolgáló előírások, ezért Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala elkészítette a plakátok magyar nyelvű változatát is, amelyeket a napokban kihelyeznek az oktatási intézményekbe. Sepsiszentgyörgyön 20 tanintézmény van, 18-ban magyar nyelvű oktatás zajlik.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felajánlja más települések számára is a magyar nyelvű tájékoztató plakátok grafikáját, hogy minden magyarul beszélő gyerekhez a saját anyanyelvén juthassanak el az információk.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.