hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.
A 100. életévét betöltött Nagy Sándor veterán honvédet köszöntötték
2020.12.31

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata néhány éve köszönti a város 100 éves polgárait, így ez alkalommal a szárazajtai születésű Nagy Sándort keresték fel a város vezetői.

Czegő Zoltán kapta Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Pro Urbe-díját
2020.12.30

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának évzáró tanácsülésén került sor a Pro Urbe-díj átadására. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 1997-ben létesítette a Pro Urbe-díjat azok számára, akik városunkat és annak lakóit mindenkor legjobb tudásuk szerint önzetlenül szolgálták.2020-ban a díjat Czegő Zoltán író, költő, újságíró kapta, akinek szépirodalmi munkássága 33 kötetet számlál, mely a székely magyarság sorskérdéseit taglalja. 

Idén hét tanuló részesült a Szent György kiválósági ösztöndíjban
2020.12.30

Az idei év utolsó soros tanácsülésén, ünnepélyes keretek között átadták a Szent György kiválósági ösztöndíjakat. A választott tisztségviselők úgy döntöttek, hogy az előző években megszokott öt tanuló helyett, idén hét sepsiszentgyörgyi végzős tanuló is részesülhet a személyenként 3 000 lej értékű ösztöndíjban.  

Módosult a Nagycsaládos program szabályzata
2020.12.29

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa az önkormányzat Nagycsaládos programjának kibővítéséről döntött, melynek értelmében azok a családok is igényelhetik a gyerekek számára az eszközöket, ahol az egyik szülő pedagógus és már részesült önkormányzati támogatásban. A támogatás az online oktatás ideje alatt igényelhető.

Karácsonyi bazár Sepsiszentgyörgy központjában
2020.12.18

Figyelembe véve a sepsiszentgyörgyi esetszámok csökkenését, valamint a lakosok és vásárosok részéről érkező kérelmeket, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kónya Ádám Művelődési Ház a Karácsonyi bazár megszervezése mellett döntöttek.

December 17-től Sepsiszentgyörgyön sárga forgatókönyv lép érvénybe
2020.12.16

Kinyithatnak a vendéglátóipari egységek és a kulturális intézmények. Engedélyezve lesznek a szabadtéri szabadidős- és sporttevékenységek.

Kijavították a karácsonyi világítás hibás elemét az Erzsébet parkban
2020.12.14

A vasárnap este, az Erzsébet Parkban történő balesetet követően, a Városgazdálkodási Igazgatóság munkatársai megjavították a problémát okozó alkatrészt.

Kreatív karácsonyvárás Sepsiszentgyörgyön
2020.12.11

A téli ünnepek közeledtével a hagyományokhoz híven Sepsiszentgyörgy Önkormányzata idén is interaktív installációkkal örvendezteti meg a lakókat.