hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Nyílt nap a sepsiszentgyörgyi egykori dohánygyárban

2022.03.29

A vezetett túrákra április 5-ig lehet jelentkezni

A sepsiszentgyörgyi dohánygyári nyílt napra szombaton, április 9-én kerül sor, amely a sepsitabak.ro honlapon nemrég elindított közösségi igényfelmérés része. Ennek célja feltérképezni a műemlék épületegyütteshez köthető jövőbeli lehetőségeket. Az óránként induló vezetett túrákon a látogatók megnézhetik a gyártelep udvarát és főépületét, ahol bepillantást nyerhetnek a létesítmény múltjába, jelenébe és jövőjébe. Megismerhetik a gyár 113 éves történetét, szavazhatnak öt, nekik legjobban tetsző jövőbeli tervre, és megnézhetik azt is, hogy más országokban mivé alakították át a végleg bezárt gyárépületeket. A szervezők ugyanakkor meglepetésekkel és egy szabadtéri koncerttel is készülnek.

A 10:00 és 17:00 óra között óránként induló vezetett túrákra előzetes internetes vagy telefonos regisztrációval lehet jelentkezni, mivel a létszám korlátozott. Egy túrára legtöbb 25 személy jelentkezhet, így a nyolc csoport összesen 200 fő számára biztosít helyet. Jelentkezni ezen a linken lehet vagy a 0267 312 000-ás telefonszámon, hétköznap 11:00–14:00 óra között. Délelőtti vagy délutáni órákra lehet iratkozni, a regisztráció lezárása után a szervezők elkészítik az órarendet és a jelentkezők listáját, és minden résztvevővel felveszik a kapcsolatot visszaigazolás céljából. 

A helyszínen majd ezen órarend és névlista alapján lehet részt venni a vezetett túrákon. Amennyiben a rendelkezésre álló helyek számánál nagyobb lesz az érdeklődés a vezetett túra iránt, a nyílt napok lebonyolítói még későbbi dátumokon is szervezhetnek hasonló gyárlátogatást.

Az utolsó vezetett túra 18:00 órakor ér véget, ezt követően FUNKorporation koncertre kerül sor a gyár udvarán. A 2011-ben alakult kolozsvári FUNKorporation hangzásvilágát funky szólamok, jazz, blues, soul, balkáni és népzenei elemek fűszerezik. A számos hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett és már több mint 200 helyszínen – többek között az  Electric Castle, az Untold vagy az Afterhills fesztiválokon – fellépő együttes gondoskodik majd a buliról és a jó hangulatról a nyílt nap végén. A koncertre a belépés ingyenes, és mindenki számára nyitott.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.