hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Több mint 7000 szavazat a TabakFórum első két hetében

2022.03.31

Április 21-ig lehet hozzászólni ahhoz, hogy mi legyen a sepsiszentgyörgyi egykori dohánygyár sorsa

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala két hete online igényfelmérést indított a több mint tíz éve bezárt és tavaly az önkormányzat által megvásárolt egykori dohánygyár jövőjéről.

A TabakFórummal a városvezetés felméri a műemlék épületegyüttes jövőjéhez kapcsolódó lehetőségeket és ezek közösségi támogatottságát. 

Az indulás első két hetében több mint 1300 egyedi felhasználó 7000-nél több szavazatot adott le az oldalon. A felsorolt ötletek közül a legnépszerűbbek a következők voltak: tudományok háza, dohánygyári múzeum, kreatív műhely gyerekeknek, barkácsolás, szabadulószoba, planetárium, népmesemúzeum, baba-mama mondókázó, szabadtéri mozi, irodalmi kávéház vagy interaktív ipartörténeti kiállítótér.

A dohánygyár 360°-os, légi felvételeket is tartalmazó virtuális túrájába épített igényfelmérés április 21-ig tölthető ki a sepsitabak.ro honlapon.

A felmérés célja, hogy ötleteket gyűjtsön Erdély legnagyobb interaktív-innovatív turisztikai és ifjúsági központjának létrehozásához, amely az alternatív oktatási, turisztikai, vállalkozói, kulturális, szórakoztató és közösségi megoldásokra helyezi a hangsúlyt.

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.