hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Elkezdődtek a tavaszi karbantartási munkálatok, folytatódnak az útfelújítások Sepsiszentgyörgyön

2022.04.08

Parkolókat, járdákat újítanak fel, a város játszótereinek karbantartása és a városmag kialakítása is folyamatban van

A Városi Kertészet munkatársai ellenőrzik a játszóterek állapotát, elvégzik a szükséges javításokat, új kavicsot terítenek, valamint kitakarítják és friss homokkal töltik fel a homokozókat.

A tavaly felújított utcák járdáin, az 1918. December 1. utcában és a Puskás Tivadar utcában termőfölddel pótolják a zöldövezetnek kialakított részeket, valamint a Csíki utcában a szolgáltatók munkálatai után nekifogtak a feltört útrészek kijavításának. A Victor Babeș utcában korlátokat szerelnek a lépcsők mellé, ugyanakkor a virággruppok karbantartása mellett a fák ágait is visszametszik.

Sepsi Út-Építő vállalat közreműködésével idén több utca járdájának felújítását tervezi az önkormányzat. A Dózsa György utcában, az Árnyas utcában, a Tavaszy Sándor utcában is elő van készítve a terep az aszfaltozásra. A Császár Bálint utcában kicserélték a járdaszegélyeket és új közvilágítási rendszert építenek ki, föld alá helyezik a villanyvezetékeket, ezután kerül majd sor a járda aszfaltozására. Az Orgona utcában már kiépítették az új esővíz-elvezető rendszert, jelenleg a terep előkészítésén dolgoznak a járdák és a parkoló aszfaltozásához.

Folytatódik a Rózsa utca teljes felújítása, ahol már a tavaly kicserélték a gáz-, víz-, és csatornavezetéket, következik az esővízhálózat kiépítése majd a teljes utca aszfaltozása.

Felszerelték a gombos vezérlésű jelzőlámpákat a Păiuș David úton és a Oltmező utcában, jelenleg az elektromos csatlakozók kiépítésén dolgoznak a villanyszerelők, ugyanakkor mindkét utcában újrafestik az átkelőhelyeket is.

Felfestették az új útburkolati jeleket és új forgalmi táblákat helyeztek ki az 1918. December 1. úton, a Grigore Bălan utca és a Nicolae Bălcescu utca közötti szakaszán, ahol az önkormányzat kisebb hibák kijavítását kérte a kivitelezőtől, ezután következik a munkálat átvétele.

Javában zajlik a városmag belső udvarainak sétalóutcává való átalakítása. Jelenleg a Polgármesteri Hivatal és a Tamási Áron Színház udvarát összekötő gang kialakításán dolgoznak, ahol kicserélik a föld alatti régi vezetékeket, majd következik a térkövek lerakása.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.