hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.
Európai Mobilitás Hét Háromszéken
2009.09.18
2009. szeptember 17-25. között Háromszéken is megszervezik az Európai Mobilitás Hetét. Az akció keretében a szervezők a biztonságos kerékpározást népszerűsítik Sepsiszentgyörgyön és Háromszéken. Ehhez szükség van a gépkocsivezetők és a gyalogosok segítségére, hiszen több okból is hasznos, ha figyelünk ezekre dolgokra: a mozgás egészséges mindenki számára, a gépkocsik által kibocsátott szennyező anyagok mértéke csökken, mindeközben új barátságok, közösségek alakulhatnak ki. További információkat a következő kétnyelvű honlapokon találnak az érdeklődők:
Kulturális Örökség Napjai 2009
2009.09.16
Ünnepek és találkozások II. néprajzi kiállítás és Európa kicsinyben kulturális program a Székely Nemzeti Múzeumban

A Balaton-felvidék és Székelyföld szokáshagyományait összehasonlító néprajzi kiállítással és egész napos családi programmal készül a Székely Nemzeti Múzeum idén a Kulturális Örökség Napjaira. Az Európa-szerte megtartott rendezvényhez szeptember 19-én csatlakozunk: reggel kilenc órától egészen este nyolcig ingyenes belépéssel várjuk a látogatókat.
Új kormányprogramok infrastrukturális beruházásokra – Vasile Blaga Sepsiszentgyörgyön
2009.09.14
“Míg mások arra panaszkodnak, hogy válság van, mi a megyében kihasználtuk a kormányprogramok nyújtotta lehetőségeket és sikerült számos beruházást elindítanunk, köszönhetően az RMDSZ országos és megyei politizálásának” – mondta Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke azt követően, hogy Vasile Blaga fejlesztési miniszter jelenlétében tartottak pénteken, Sepsiszentgyörgyön a megye polgármestereinek találkozót.
9 új játszótér épül Sepsiszentgyörgyön
2009.09.11
Két milliárd régi lejt különítettek el 9 új játszótér építésére – számolt be Antal Árpád András. A helyszíneket beazonosították, az előkészítési munkálatokat már befejezték. Egy játszótér megépítése 15-20.000 lejbe kerül, amelyre még rájön a helyszín előkészítése.
Határidőre elkészül a központ leaszfaltozása
2009.09.11
Összesen 16 utca felújítása zajlik a városban, hamarosan a dollárpiac környékének a rendezését is elkezdik – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester, aki a lakosság megértését kérte. „Tudjuk, hogy kényelmetlenséggel jár, de a szentgyörgyiek is láthatják, hogy a cégek gyorsan dolgoznak, ami azt jelenti, hogy tudjuk tartani a határidőket.
Baba-barát Sepsiszentgyörgy
2009.09.11
Kismamák küldöttségével találkozott Antal Árpád András polgármester, akikkel arról beszélt, hogyan lehet baba-baráttá tenni a várost. Sepsiszentgyörgy vezetője elmondta, az átjárók felfestését, a babakocsik az úttestről, járdáról való lejárási lehetőségének biztosítását és a járdákon való parkolás felszámolását ígérte a gyerekes szülőknek a kampányban.
Antal Árpád elítéli a Székelyföld elrománosító stratégiáját kidolgozó tanulmányt
2009.09.11
Antal Árpád András polgármester elfogadhatatlannak tartja azt a Ioan Lăcătuşu nevével fémjelzett, Kovászna-Hargita Európai Tanulmányi Központ által kiadott tanulmányt, mely a „Kovászna, Hargita és Maros megyei elmagyarosított románok visszarománosításának” stratégiájáról értekezik.
Antal Árpád csalódott Crin Antonescuban, a Nemzeti Liberális Párt elnökében
2009.09.11
„Csalódottan és meglepetéssel vettük tudomásul Crin Antonescunak, a Nemzeti Liberális Párt elnökének a székelyföldi önkormányzati naggyűlésekkel kapcsolatos nyilatkozatait” – mondta Antal Árpád András polgármester.