hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.
Közönségtalálkozó Lengyel László politológussal és közgazdásszal
2009.10.15
Dr. Lengyel László magyarországi politológus és közgazdász nevével fémjelezett Visszatekintés a rendszerváltás óta eltelt húsz évre című közönségtalálkozóra kerül sor 2009. október 21-én, szerdán 18.00 órai kezdettel a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának, Kovászna Megye Tanácsának, a Magyar Köztársaság Csíkszeredai Főkonzulátusának és a Magyar Köztársaság Koordinációs Központjának szervezésében.
Közvita Sepsiszentgyörgy zászlójáról
2009.10.12
Október 12-től Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalában és az önkormányzat honlapján is (www.sepsiszentgyorgyinfo.ro) megtekinthető lesz a város zászlójának tervezete – tájékoztatott Antal Árpád András polgármester.
Hét és fél milliárd lej kormányalapokból a Vitéz Mihály téri munkálatok folytatására
2009.10.09
Csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád elmondta, két napon át Bukarestben különféle minisztériumokban lobbizott kormánytámogatásokért. A polgármester két nap alatt három miniszterrel találkozott és sok városi projektre kapott támogatási ígéretet a környezetvédelmi, turisztikai, fejlesztési és területrendezési minisztériumoktól.
Antal Árpád András polgármester válaszol Gazda Zoltán tanácstag felvetéseire
2009.10.06
Tisztelt Gazda Zoltán,

Köszönöm hozzám intézett levelét.
Nagyon szívesen válaszolok minden felvetetett kérdésére, tekintve hogy a város ügyeivel kapcsolatos átláthatóságot az önkormányzati munka részének tekintem. Köszönöm türelmét, melyet azalatt tanúsított amíg a kérdéseivel kapcsolatos anyagot összeállítottam, a továbbiakban kérdéseire szeretnék választ adni, számszerű adatokkal pontosítva.
Idősek világnapja Sepsiszentgyörgyön – új Nyugdíjas Klub nyílt
2009.10.01
„Azt szeretnénk, ha Önök otthon éreznék magukat városunkban” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Antal Árpád András Sepsiszentgyörgy polgármestere az időseket a Nyugdíjas Klub avatóünnepségén. A Kőrösi Csoma Sándor utca 6. szám alatt berendezett klubban a városban működő 4 nyugdíjas szervezet tagjai mellett a szervezeti életben nem résztvevő időseket is szívesen látják.
Románia sokat nyerne, ha magyar államfője lenne
2009.10.01
Hónapokkal ezelőtt lehetett tudni, hogy ez a koalíció nem fog jól működni, ugyanakkor mégis hasznosnak tartom, hogy megalakult ez a kormány, mert így a szakszervezeti megmozdulásokat kordában tudták tartani – reflektált a kormányválságra Antal Árpád András. A sepsiszentgyörgyi polgármester szerint bármelyik nagy párt került volna ellenzékbe, felhasználta volna saját céljaira a szakszervezeteket és kivitte volna az embereket az utcára.
Antal Árpád: a helyi tanácsban kialakult bizalmi válság nem szolgálja a város érdekeit
2009.10.01
„Nem szeretném fokozni a Helyi Tanácsban kialakult bizalmi válságot, mely az RMDSZ és az MPP frackió közötti nézetkülönbségek eredményeként alakult ki, ezért visszavonom az Urban Locato cég felszámolására tett határozattervezet-javaslatomat. Ugyanakkor havonta fogom ismertetni a sajtóval, hogy milyen jelentős összegeket emészt fel a cég” – jelentette ki Antal Árpád András polgármester.
Rendezett városképhez rendezett garázsok kellenek
2009.10.01
Egy szép rendezett városképbe nem illenek bele az elhanyagolt garázsok, ezért tanácshatározat-tervezetet készítünk elő, amely előírja az építmények kötelező felújítását – jelentette ki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester. A városban 600 garázs van, ezek közterületen épültek, a tulajdonosok az önkormányzat koncessziós szerződést kötöttek.