hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.
Antal Árpád: A város érdekében az Orosz piac helyzetét rendezni kell
2009.08.06
Csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester részletesen ismertette a Városháza álláspontját az Orosz piac helyzetével kapcsolatosan. Az elöljáró elmondta, elfogadja a piaci árusok meghívását és elmegy a helyszínre, hogy beszéljen velük és újfent megismételje a Városháza javaslatát.  „Eddig is nyitott voltam a párbeszédre, nagyon sokan az érintettek közül felkerestek már ezzel az üggyel és én minden alkalommal elmondtam, hogy az Orosz piac kérdését a városnak kötelessége rendezni, tekintve azt a jelentős tűzveszélyt amit a piac jelent a városra.
Székelyföld Kerékpáros Körversenye - II. szakasz
2009.08.05
II. szakasz – 2009. augusztus 8.

Tusnád – Nyerges-tető – Kézdivásárhely – Sepsiszentgyörgy – Kézdivásárhely – Nyerges-tető – Csíkszereda


Új uszoda és sportterem épül Sepsiszentgyörgyön
2009.07.31
Új uszoda épül a megyeszékhelyen – jelentette be Antal Árpád András csütörtöki sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta, ígéretet kapott Vasile Blaga fejlesztési minisztertől, hogy a szaktárca finanszírozza a 25 méteres új medence megépítését.
Székelyföld Kerékpáros Körversenye - Sepsiszentgyörgyön
2009.07.31
Háromszéken is áthalad az augusztus 6-8 között megszervezett Székelyföld Kerékpáros Körversenye – az egyre nagyobb rangot kapó sporteseményről Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere számolt be a sajtó képviselőinek Sepsiszentgyörgyön.  Ráduly Róbert elmondta, a körverseny 3 éve szerepel a romániai szakszövetség naptárában, tavalytól pedig bekerült a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség eves naptárába is.
Elkezdődött az utcák javítása
2009.07.31
Megkezdték az utcák javítását – tájékoztatott Antal Árpád András polgármester, aki azt is elmondta, a későn elfogadott országos költségvetés miatt csúsztak el ennyire idén az útjavítási munkálatok. Új aszfaltréteget kap a központ nagy része: az 1918. december 1. Utca a Bazártól a Nicolae Balcescu utcáig, a Kriza János utca, a Gróf Mikó Imre utca, a Szabadság utca és a Szabadság tér.
Oklevelet adott át Szerző Péternek Antal Árpád András polgármester
2009.07.31
Kitüntető oklevelet adott át Antal Árpád András polgármester a csütörtöki tanácsülésen a sepsiszentgyörgyi Szerző Péternek, aki aranyérmet szerzett a Mexikóban megrendezett 40. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián.
Antal Árpád nem akar újabb zászlóbotrányt
2009.07.30
Csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester elmondta, megkapta a Kovászna megyei prefektus, Codrin Munteanu felszólítását, hogy vegye le a Polgármesteri Hivatal homlokzatáról a székely zászlót. Antal Árpád kifejtette, nem fogja levenni a homlokzatról a székely zászlót, mert használata nem törvénybe ütköző, hiszen nem egy másik ország hanem egy közösség, a székely közösség szimbólumáról van szó.
Augusztus 1-től használhatók a parkolóautomaták
2009.07.29
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala tíz darab parkoló automatát állított fel a város központjában. Az automaták nemcsak érméket, de papírpénzt is elfogadnak (1 és 5 lejes), a parkolás töredék időtartamban is lehetséges, ennek megfelelően egy óra 3 lejbe,  húsz perc 1 lejbe, tíz perc 50 baniba kerül - pontos pénzt szükséges behelyezni, az automata nem ad vissza. Augusztus közepéig a parkoló jegyeket árusító személyzet segítséget nyújt az automatát használóknak.