hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.
Gyere haza program: tavaszig kiállítják az első száz építési engedélyt
2009.10.01
„Folytatjuk a Gyere haza program kiértékelését és ahogy ezt befejeztük, meghirdetjük a következő ötven fiatal számára is a programba való jelentkezés lehetőségét” – ismertette a sajtó képviselőivel Antal Árpád András polgármester. A polgármester elmondta, tavaszig ki akarják állítani az építési engedélyeket az első száz fiatal igénylő számára. 
Több mint 40 helyszínen végeznek munkálatokat – interaktív térkép a honlapon
2009.10.01
Sepsiszentgyörgyön jelen pillanatban több mint 40 helyszínen folynak a felújítási munkálatok – tájékoztatott csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester, aki arról is beszámolt, hogy interaktív térképen lehet követni a hivatal honlapján, hol hogyan haladnak a munkával.
Még egy helyszínen lehet fizetni a helyi adókat
2009.09.28
Szerdától a Polgármesteri Hivatal mellett az Olt negyedben a villanyrendőrnél is lehet helyi adókat és illetékeket fizetni – tájékoztatott Antal Árpád András polgármester, aki kihangsúlyozta, hogy a polgármesteri hivatal pénzügyi igazgatóságának új kirendeltsége a lakosság kényelmét szolgálja. “Az ügyfélbarát szolgáltatások az emberek érdekeit szolgálják, célunk az átláthatóság és a hatékonyság” – magyarázta Sepsiszentgyörgy vezetője.
Gomba-nap a Székely Nemzeti Múzeumban
2009.09.24
A László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében 2009. szeptember 26-án,
szombaton ismét megrendezésre kerül az évek során már hagyományossá vált Gomba-nap.
A téma ezúttal a gyilkos galóca lesz. A program reggel háromnegyed 9-kor kezdődik, ekkor gombásztúrára indulunk Sugásfürdőre, ahol szakavatott vezetők segítenek felismerni az ehető és mérgező gombákat.
Támogatás a történelmi egyházaknak
2009.09.23
A történelmi egyházak levélben fordultak a városi önkormányzathoz, hogy támogatást kérjenek a templomok téli fűtéséhez. Antal Árpád András polgármester a hétfői rendkívüli tanácsülésen beterjesztett egy határozattervezetet, amely szerint egyenként 4.000 lejes támogatásban részesül 14 római katolikus, református, unitárius, evangélikus és ortodox egyházhoz tartozó parókia. A tanácsosok egyhangúlag elfogadták a határozattervezetet.
Megkezdik a sugásfürdői sípályák felújítását
2009.09.22
Kedden kezdik a sugásfürdői sípályák felújítási munkálatát – tájékoztatott Antal Árpád András polgármester. Mint ismeretes, a Turisztikai Minisztérium 4,2 millió új lejjel támogatja a Sepsiszentgyörgy melletti üdülőtelep rehabilitálását, ehhez az önkormányzat hétfői, rendkívüli tanácsülésén 50.000 lej önrészt tett hozzá. A rendelkezésre álló összegből a két sípálya rendbetételét és a hóágyú felszerelését befejezik 2009. december 15-ig, így a sepsiszentgyörgyiek már az idén hosszabb ideig használhatják a sugásfürdői sípályákat – szögezte le Antal Árpád András.
Tisztább Sepsiszentgyörgy
2009.09.21
Öt új munkagéppel, négy a takarításban, egy a hulladékelszállításban használt géppel gazdagodott idén a Tega RT, amely Sepsiszentgyörgy köztisztaságáért felel – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester és Tóth Birtan Csaba igazgató. A befektetés értéke meghaladja a 2 millió új lejt. „A kampányban már kiderült, hogy a sepsiszentgyörgyiek tisztább várost szeretnének, ezért is döntöttünk úgy, hogy nem magánosítjuk a köztisztasági vállalatot, hanem megpróbáljuk fejleszteni, hiszen kiderült, hogy a privatizálásokat követően a legtöbb helyen emelkedett ennek a szolgáltatásnak az ára” – magyarázta Antal Árpád András polgármester.