hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.
Antal Árpád az etnikumközi megegyezést szorgalmazza
2009.09.11
Csütörtöki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva Antal Árpád András polgármester ismertette álláspontját a csíkszeredai és székelyudvarhelyi önkormányzati nagygyűlések kapcsán kialakult médiahisztériáról. Az elöljáró elmondta, csalódottan vette tudomásul, hogy sem a román sajtó, sem a romániai értelmiségek nem teremtenek valós lehetőséget arra, hogy érdemben lehessen megvitatni az autonómia kérdését a románság képviselőivel.


Antal Árpád Andrásnak, Sepsiszentgyörgy polgármesterének Csíkszeredában elhangzó beszéde
2009.09.07
Tisztelt elnök urak, kedves résztvevők!

Többen is említették az előttem felszólalók, azt a szomorú aktualitást, hogy nem sokkal nagygyűlésünk előtt lépett hatályba a szlovák nyelvtörvény, amely alapvető emberi jogaikban sérti a felvidéki magyar testvéreinket. Három nappal ezelőtt magam is részt vettem a budapesti szlovák nagykövetség előtt tartott civil tiltakozó megmozduláson, mert azt gondolom, hogy a magyar emberek felelősek egymásért, nemcsak Erdélyben, hanem minden magyar ember felelős minden magyarért a Kárpát-medencében.
A polgármester nem támogatja a 10 napos kényszerszabadságot
2009.08.15
Nem ért egyet Antal Árpád András a kormánynak azzal a javaslatával, amely 6 órára csökkentené a munkaidőt vagy 10 napra szóló fizetésnélküli szabadságra küldené a közalkalmazottakat. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint ilyen javaslat csakis olyan személytől érkezhetett, akinek nincs önkormányzati tapasztalata.
Helyi csendőrökre van szükség – nem szolgálati lakások vásárlására
2009.08.15
Átiratban kérte az önkormányzatot a csendőrség vezetője, hogy segítsen újonnan épülő lakóparkok vagy tömbházak beazonosításában, ugyanis a belügyminisztérium szolgálati lakásokat vásárolna – számolt be Antal Árpád András, aki megmutatta a csendőrség levelét a sajtó képviselőinek. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint sokkal jobb lenne, ha helyi embereket alkalmaznának a belügy kötelékeibe, mert az a városnak is jobb lenne, hiszen a csendőrségen dolgozók nagytöbbsége jelenleg nem ismeri a magyar nyelvet, ugyanakkor a szaktárca is jelentős összeget spórolna, ha nem a Kárpátokon túlról hozott alkalmazottak dolgoznának Háromszéken.
130 teljes dosszié a Gyere Haza programban
2009.08.15
130 teljes dossziét nyújtottak be telekigénylésre a Gyere Haza program keretén belül – számolt be Antal Árpád András polgármester, aki azt is elmondta, a Borvíz utcában megkezdték az utak kialakítását.
A Gyere Haza programban kiutalásra kerülő ingyenes telkeket igénylők dossziéit ugyanaz a 21 tagú bizottság bírálja el, mint a szociális lakásoknál, hogy az átláthatóságot itt is biztosítsák – tette hozzá a város vezetője.
Azokat kell segíteni, akik talpra akarnak állni – szociális lakások Sepsiszentgyörgyön
2009.08.15
21 tagú bizottság pontozta a szociális lakásigényléseket, éppen azért, hogy az elbírálási folyamat átlátható legyen és demokratikus – tájékoztatott csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád András polgármester. “A vélt vagy valós sérelmeket szerettük volna eloszlatni, ugyanis fogadóórámon többen jelezték, hogy szerintük korábban tisztességtelenül történtek a lakáskiutalások.
Szolgálati lakások fiatal értelmiségieknek
2009.08.15
A Cigaretta utcában 28 szolgálati lakást alakítanak ki – döntött a városi tanács csütörtöki rendkívüli ülésén. A városatyák Antal Árpád András javaslatára a 28 lakrészes felújítási terv mellett szavaztak, így négy nagyobb lakás gyerekes értelmiségi családoknak adható. A polgármester kezdeményezésére a szolgálati lakásokat fiatal orvosok, egyetemi tanárok, színészek, fiatal értelmiségiek kérhetik.
Rendkívüli hangverseny: Enescu és kortársai
2009.08.12
2009. augusztus 14-én 18 órától az Árkosi Művelődési Központban rendkívüli hangversenyre kerül sor. A Remember Enescu kamaraegyüttes által előadott Enescu és kortársai hangerversenyen, a műsorra kerülő művekkel a nagy művész születésének 128-ik évfordulójára emlékeznek. Műsoron: Enescu, Bartók, Kodály, Silvestri, Débussy, Massenet, Satié, Délibes, Jora művek.