hu
 
Vasárnap, 2024. Július 28.

Díjazták Sepsiszentgyörgyöt

2010.12.05

Sepsiszentgyörgyöt is díjazta a Realitatea hírtelevízió a Tízen Romániáért (10 pentru România) című verseny regionális szakaszán. A mezőny rendkívül szoros volt, végül a zsűri Sepsiszentgyörgynek ítélte meg a díjat.

Péntek este a Kolozsvári Operaházban (jelenleg a román színház és opera székhelye) megszervezett díjátadó gálán Antal Árpád András polgármester vett részt, aki három nyelven, magyarul, románul és németül köszöntötte a közönséget, majd beszédében az Erdélyben élő nemzetiségek kölcsönös tiszteletére hívta fel a figyelmet, mint mondta ez az, ami Erdélyt különleges régióvá teszi. Sepsiszentgyörgy vezetője ugyanakkor azt is elmondta, hogy Kolozsvár megérdemelné a háromnyelvű táblákat.

A műsorban kérdésként elhangzott, hogy Kolozsvárt vagy Nagyszebent lehet Erdély fővárosának tekinteni, amelyre Sepsiszentgyörgy polgármestere a következőképpen válaszol: Kolozsváron diákoskodott, majd élt Budapesten és Bukarestben, számára és minden erdélyi számára a válasz egyértelmű: Erdély fővárosa Kolozsvár.

A péntek esti gálán négy magyar vonatkozású díjat adtak át, Antal Árpád András mellett Papp Éva színművész, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára, Tompa Gábor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója, valamint Bölöni László, volt focista és edző vehette át a kiválósági diplomát. Két szász személyiséget is díjaztak Klaus Johannist, Nagyszeben polgármesterét, valamint a szászfehéregyházi Caroline Fernolendt, aki a Károly herceg által finanszírozott Mihai Eminescu Alapítványt vezeti, amely a szász épített örökség megőrzését tűzte ki célul.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.