hu
 
Szerda, 2024. Július 31.
A kolozsvári Vates Kvartett koncertezik Sepsiszentgyörgy Főterén
2016.06.09

A kolozsvári Vates Kvartett koncertezik június 12-én, vasárnap, 13 órai kezdettel Sepsiszentgyörgy új Főterén, a Klasszikus zenét a Főtérre rendezvénysorozat keretében, amely tavaly szeptembere óta szervesen beépült a város kulturális kínálatába. A kvartett széles repertoárral rendelkezik, a klasszikus zenei műfaj áll legközelebb hozzájuk, de otthonosan mozognak a jazz, könnyűzene, tangó, valcer műfajaiban is.

A Nemzeti Összetartozás Napja Sepsiszentgyörgyön
2016.06.03

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának és a magyar történelmi egyházak szervezésében 2016. június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából 19 órai kezdettel ökumenikus istentiszteletre kerül sor az unitárius templomban. Az eseményen közreműködnek a Székely Mikó Kollégium diákjai Dobra Judit felkészítésében.

Mesebirodalomba utazhatunk gyermeknapkor
2016.05.30

Az új főtér lesz június1-én a mesés birodalom és a gyermekek vigasságainak helyszíne. A kicsiknek szóló felhívásában ez áll: „Lépd át a mesebirodalom kapuját és tarts velünk a nagy utazáson!” A nap során, 11 és 20 óra között Sepsiszentgyörgy új Főtérén minden apró és ifjú kincsekhez juthat: a birodalmi batyuba pontokat gyűjthetünk, kedvünkre válogathatunk a korzón berendezett gyermekvásár termékeiből, és a vigasságok élményéből is meríthetünk gyermeknapkor.

Közös ének és hangzás – A Plugor Sándor Művészeti Líceum műsora
2016.05.20

Az idei hangversenyévad első alkalommal kínál gyermek- és diákmuzsikusokat, ifjú kóristákat a műfaj kedvelőinek. A tavaszi koncertalkalmak sűrűbbek, így a pünkösdi hangversenyt követően, május 20-án ismét a komolyzenéé a főszerep a Tamási Áron Színház nagytermében. Sepsiszentgyörgy éneklő felnőtt közössége méltán büszke lehet, hogy a városunkban létező zenei erő és kóruskultúra a fiatalokra is érvényes. A Plugor Sándor Művészeti Líceum kórusainak és zenekarainak műsora pénteken 19 órától kezdődik. A hangversenyre a belépés díjtalan.

Astor Piazzola művei a pünkösdi koncerten
2016.05.09

Újabb közös hangversenyt tart a sepsiszentgyörgyi Georgius Kamarazenekar és a Csíki Kamarazenekar, a pünkösdi ünnepi koncert május 12-én, csütörtök este hét órától lesz a Belvárosi Református Templomban, a belépés ingyenes.

A szervezők felhívják a hangversenyévad közönségének a figyelmét, hogy a Kolozsvári Filharmónia májusra tervezett hangversenyére júniusban kerül sor, az időpontról hamarosan tájékoztatnak.

Megérezni, és közel engedni az embert –  Bogdán Zsolt Ady-estje Sepsiszentgyörgyön
2016.04.10

Bogdán Zsolt, kolozsvári színművész „...függök ezen a zord élet-párkányon” című Ady pódiumestjét április 4. és 6. között öt alkalommal láthatta a sepsiszentgyörgyi közönség, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat keretében.

Egy régi, bőrdíszműves széken ülve fogad bennünket a lecsupaszított fekete térben az előadó, a színész, a költő, az ember. A feketeséget észrevétlen tölti fel élettel a hang bársonya – ez az élet Ady Endréé, ez az élet az előadóé, ez az élet egy emberé.

Teljes program – Hagyományok Háza Napok
2016.04.07

Az április 8. és 10. között megvalósuló esemény helyszínei: a Székely Nemzeti Múzeum, a Míves Ház, a Tamási Áron Színház, a Hostel sörkert, a Háromszék Táncstúdió és a Szabadság tér.

Aktív hétvégére várja az érdeklődőket április 8. és 10. között a budapesti Hagyományok Háza. A három napos rendezvény célja, hogy bemutassa  a néphagyomány, kiemelten a népzene - népi ének, a játék és tánc, a kézművesség, illetve az élőszavas mesemondás átadásának jó gyakorlatait és módszereit.

Hagyományok Háza Napok Sepsiszentgyörgyön
2016.04.07

Aktív hétvégére várja az érdeklődőket április 8. és 10. között a budapesti Hagyományok Háza. A három napos rendezvény célja, hogy bemutassa  a néphagyomány, kiemelten a népzene - népi ének, a játék és tánc, a kézművesség, illetve az élőszavas mesemondás átadásának jó gyakorlatait és módszereit. Az esemény két részre oszlik: a szakmai programsorozatra kimondottan a néphagyomány területén dolgozó szakembereket várják, a színes kísérőprogramokra pedig minden népzenét, néptáncot, mesét kedvelő érdeklődőt.