hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Eldöntheti, hogy ki legyen az év legjobb háziorvosa!

2018.04.19

Május 10-ig tart Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat  a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok, illetve az őket ajánló pácienseik számára.

Magyarország Kormányának Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkársága  meghirdette Az év praxisa a Kárpát-medencében elnevezésű pályázatot, amelynek keretében a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok, illetve az őket ajánló páciensek beküldhetik történeteiket háziorvosukról a www.evpraxisa.hu portálra.

A nyolcadik alkalommal meghirdetett pályázat második szakaszában a betegek szavazhatnak is a zsűri által kiválasztott tíz magyarországi és tíz határon túli háziorvosra a fent említett honlapon. Az első körben egy-egy életmentő, vagy éppen hétköznapi  legalább 10 -15 mondatos történet megírásával és elküldésével lehet ajánlani a háziorvosokat és a velük dolgozó nővéreket, május 10-ig.

Dr. Szentes Tamás, Magyarország országos tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára, egyben a bizottság társelnöke, kiemelte, hogy „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat  fontos visszajelzés, de elsősorban nem az ellátás minőségéről,  hanem az orvos-beteg kapcsolatról. Egy olyan határokon átnyúló kezdeményezésről van szó, ahol kiemelten fontos a határokon túli összetartozás erősítése.
 

Egy-egy életmentő, vagy éppen hétköznapi  történet megírásával és elküldésével a páciensek mellett, polgármesteri hivatalok, idős otthonok, iskolák, könyvtárak, de plébániák, szakmai és civil szervezetek, szerkesztőségek is  ajánlhatnak háziorvosokat Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is!

A  díjátadón a nyertes háziorvosok az erkölcsi megbecsülésen túl értékes orvosdiagnosztikai eszközöket kapnak a pályázatot támogató cégek felajánlásának köszönhetően.

A Pályázatról bővebben a www.evpraxisa.hu honlapon lehet tájékozódni.
 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.