hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Modellezésre kerül sor az esetleges forgalmi változásokkal kapcsolatban

2018.05.09

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata december végéig adja le azt a Regionális Operatív Program keretében meghirdetett pályázatot, amelynek célja csökkenteni a gépjármű okozta széndioxid kibocsátásának mértékét, növelve a tömegközlekedés és az alternatív közlekedési módozatok használatát.

A pályázat feltétele, hogy a városnak rendelkeznie kell egy fenntartható mobilitási tervvel, ez a tavalyi év folyamán már elkészült. A szakcég méréseire alapozó elképzeléseket közvitára is bocsátotta az önkormányzat. A mobilitási terv részeként korábban már születtek a város utcáinak forgalmára vonatkozó tanulmányok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A központhoz közel eső utcák egyirányúsítását követően a lakosság egy része  fenntartásokat fogalmazott meg a  forgalomváltozásokkal kapcsolatosan. A lakók által szorgalmazott változtatásokra vonatkozóan az önkormányzat már tavaly megrendelte a forgalmi tanulmány elkészítését a bukaresti szakcégtől, aki március folyamán elvégezte a forgalomszámlálási munkálatokat az utcákat érintő útkereszteződésekben.

A következő lépésként a szakcég az önkormányzat meghívására május 15-20. között bemutatja a lehetséges változtatások  modellezését. Erre a találkozásra az önkormányzat meghívásával, a javaslatokat megfogalmazó lakókat  képviselő szakember részvételével kerül sor. Amennyiben a modellezés azt igazolja, hogy a javaslatok pozitív változást fognak hozni, az önkormányzat megteszi a szükséges lépéseket az utcák kétirányúsítására vonatkozóan.

A lakosok egy részének javaslatai szerint kétirányúsítani kellene a Gábor Áron utcát, a Váradi József utca alsó és a Kossuth Lajos utca központ felőli szakaszát, valamint visszaállítani az elsőbbségadási kötelezettséget a Csíki utcának a Templom utcával való útkereszteződésében.

 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.