hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Lakossági konzultáció az Állomás-negyedi tó hasznosítására vonatkozó ötletekkel kapcsolatban

2018.04.23

Lakossági fórumra hívja április 26-án, csütörtökön, du. 15.00 órától a Művész Moziba Sepsiszentgyörgy önkormányzata az érdeklődőket, hogy megismerhessék azokat az ötleteket, amelyek az Állomás-negyedi tó hasznosítására vonatkozó ötletpályázatra érkeztek be.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata március 13-án hirdette meg az Állomási-tó rehabilitációjára vonatkozó ötletpályázatát, amelynek célja az volt, hogy lakossági ötleteket, akár kézzel készült rajzokat gyűjtsön be az Állomási-tó hosszú távú fejlesztésére vonatkozóan.

Amint az a versenyszabályzatból is kiderült, a pályázat kizárólag ötletekre vonatkozott, nem szakmai tervekre. A pályázóknak egy legtöbb 500 szavas leírást, valamint egy A1-es formátumú grafikai tervet kellett benyújtaniuk április 13-ig.

A határidőre 13 pályázat érkezett be, az Elbíráló Bizottság első értékelése alapján mindegyik megfelelt a formai követelményeknek, így minden pályázó lehetőséget kap arra, hogy egy lakossági fórum keretében élőben is bemutathassa elképzelését.


Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy minden pályázónak egy legtöbb 8 perces időkeret áll rendelkezésére, hogy pályamunkáját bemutassa. A találkozó végén a résztvevők szavazhatnak a kedvencükre, titkos, urnás szavazással, amelyet a Bíráló Bizottság tagjai fognak megszámolni a soron következő ülésükön, ám, a versenyszabályzat értelmében, a Bizottság tagjai nem kötelesek döntésüket a lakossági szavazás eredményének függvényében módosítani.

Amint az a pályázati kiírásból is kiderült, az a pályázó sem lesz kizárva az értékelésből, aki nem vesz részt lakossági fórumon, a Bíráló Bizottság minden, formailag megfelelő pályamunkát egyenlő elbírálásában részesít.

Tekintettel arra, hogy a lakossági konzultáció időtartama nem hosszabb, mint két és fél óra, a szervezők tisztelettel kérik az érdeklődőket, hogy kezdés előtt néhány perccel érkezzenek meg.


 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.