hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.
Közérdekű közlemény: Szerdától egyirányú lesz a Híd utca
2017.07.06

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 2017. július 12-től, szerdától egyirányúsítja a Híd utcát, a Munkaerő Ügynökségtől az Olt utca irányába. A döntést a Híd utcában parkoló autók nagy száma indokolja, ami miatt az utcában nehézkes a kétirányú közlekedés.

Mire figyeljünk a kánikulában?
2017.06.30

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető, sárga és narancssárga vészjelzést adott ki az elkövetkezendő napokra. Tekintettel az első- és másodfokú jelzésekre, június 29-én a Románia Belügyminisztériuma alá tartozó Kovászna megyei „Mihai Viteazul” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége a következő, kánikulában betartandó szabályokra hívja fel a lakosság figyelmét.

Kedvezményes kutya ivartalanítás Sepsiszentgyörgyön
2017.06.29

Sepsiszentgyörgy magán-, illetve közterületein levő ebállomány szaporodásának visszaszorítása érdekében, illetve a zoonózis terjedését megelőzendő,  Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa elfogadta a 2017/98-as számú határozatot, amelynek értelmében Sepsiszentgyörgyön kutyaszámlálással egybekötött kedvezményes ivartalanítás zajlik. A rendelkezés nem vonatkozik a törzskönyvezett fajtiszta kutyákra.

Saját karbantartó céget hoz létre Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2017.06.22

Sepsiszentgyörgy városvezetése a Helyi Tanács elé terjeszti azon javaslatát, amely szerint egy olyan kisebb városi karbantartási munkálatokra specializálódott saját vállalkozást hozna létre, amely helyben megoldaná az útfestéssel, foltozással és repedéssel, besüllyedt aknafedők szintre hozásával, tömbházak előtti bevezető sétányok, járdák, lépcsők felújításával és a patakmeder-takarítással kapcsolatos munkálatokat.

Tarnówi konferencián vesz részt Sepsiszentgyörgy
2017.06.22

Június 23-25 között Lengyelország Tarnów városa ad otthont az Európai Unió Európa az Állampolgárokért (Europe for Citizens) elnevezésű program keretében megvalósuló konferenciának. Az előadás-sorozat meghívottjai Tarnów testvér- és partnervárosai, köztük Veszprém, Kiskőrös, Sepsiszentgyörgy és az ukrajnai Vinnitsa.

Közérdekű közlemény: Nemzetközi csendőrgyakorlat  június 12-16. között
2017.06.12

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy mától, június 12-től 16-ig a román csendőrség a CARPATHIANS BLUE SHIELD 17 alakulattal közösen nemzetközi gyakorlatot tart. A Kovászna megyét is érintő gyakorlat naponta 08:00 és 18:00 óra között zajlik.

Élsportolókat díjazott Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
2017.06.09

A 2016-os évben kiemelkedő eredményeket elért élsportolókat díjazott Sepsiszentgyörgy Önkormányzata képviseletében Tóth-Birtan Csaba alpolgármester és Tischler Ferenc, az Ifjúsági és sportszakbizottság  elnöke.

Lakónegyedi parkot épít az önkormányzat
2017.06.08

2016 decemberében fogadta el Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa azt a határozattervezetet, amely értelmében 2017 során egy új parkkal gazdagodik a város, pontosabb megnevezése szerint egy öko-wifi rekreációs övezettel.