hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Csökkentett szemétszállítási díj szelektív hulladékért cserébe

2019.12.03

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala emlékezteti a lakosságot, hogy a TEGA Rt. köztisztasági vállalat az elektronikai hulladékért cserébe csökkenti a szemétszállítási díj összegét.

A kedvezményben azok a személyek részesülnek, akik a TEGA Rt. Energia utca 2. szám alatti székhelyére beviszik az elektronikus hulladékokat, úgy a régi háztartási gépeket, mint a már nem működő elektronikai cikkeket.

Érvényes a kedvezmény nagyobb mennyiségű papírhulladékra is, így 10 kg papírért cserébe 1 lej kedvezmény, 10 kg kartonért 2,2 lej, 10 kg műanyagpalackért 6 lej, míg 10 kg üveg hulladékért és az elektromos és háztartási gépekért cserében kilónként 3 lej kedvezmény jár a következő havi számlából. (Magánházak esetében fontos kiemelni, hogy ilyen esetben sem szűnik meg a szelektív hulladékra vonatkozó előírás, tehát továbbra is szükséges valamennyi szelektív hulladékot a kapu elé kihelyezni.)

Ugyanakkor szintén a fent említett helyszínre lehet elszállítani és ingyenesen lerakni a biológiailag lebomló hulladékot is (faágak, levelek). Az újrahasznosítható anyagokkal ellentétben, az építkezésből származó hulladék lerakásáért köbméterenként 24 lejt, a nem újrahasznosítható háztartási hulladék lerakásáért pedig köbméterenként 54 lejt kell fizetni. Amennyiben a hulladék elszállítását a köztisztasági vállalat oldja meg, a díjszabás köbméterenként 120 lejre emelkedik.

A hulladékot naponta 8 és 20 óra között lehet a vállalat Energia utcai székhelyére elszállítani és lerakni.

A terjedelmes méretű hulladék elszállítását illetően, például bútordarabok esetében, a lakók a 0267 310 123-as telefonszámon vehetik fel a kapcsolatot a köztisztasági vállalat munkatársaival, akik az egyeztetést követően ingyenesen elszállítják a tárgyakat.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a hulladékok nem megfelelő tárolása esetében, a Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa által hozott érvényben lévő határozatoknak megfelelően, a Helyi Rendőrség büntetéseket szabhat ki.
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.