hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.

Lakossági parkolóhelyek bérbeadása Sepsiszentgyörgyön

2019.11.29

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a gépjárművek számának rohamos növekedése következtében kialakult nehézségeket lakossági parkolóhelyek létesítésével és bérbeadásával is igyekszik orvosolni. Mutatjuk hogyan vehet Ön is igénybe lakónegyedi parkolóhelyet.

Sepsiszentgyörgyön a lakossági parkolóhelyek bérbeadását a 2017/16-os helyi tanácshatározat szabályozza. A parkolóhelyek bérbeadása licitálással történik, kivétel a fogyatékkal élő személyek esetében, akik jogosultak a lakóhelyükhöz legközelebb található parkolóhelyre.

Az újjonnan létesített lakossági parkolóhelyekről az önkormányzat értesíti a lakóbizottságokat, akik az érintett lépcsőházak lakóit tájékoztatják. Azok a lakók, akik igényt tartanak a meghirdetett parkolóhelyekre a lakónegyedi bizottságokhoz adják le a jelentkezési iratcsomókat, amely az alábbi dokumentumokat tartalmazza: forgalmi engedély, kötelező technikai vizsga, személyi igazolvány másolata, kitöltött igénylési űrlap, valamint a Közpénzügyi Igazgatóságon kiállított adóügyi igazolás és egy 50 lejes díj kifizetéséről szóló bizonylat, az utóbbi is az árverésen való részvétel feltétele.

A beérkezett igénylések feldolgozását követően a lakóbizottságok kifüggesztik a licit időpontját, amely Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának 29-es gyűléstermében zajlik.

Az árverés után a parkolóhelyek lefoglalását jelző sárga fémszerkezetet az önkormányzat szereli fel, ezek karbantartása azonban a bérlő kötelessége.

Egy parkolóhely évi kikiáltási alapára 160 lej+ÁFA (az összeget minden szeptember első munkanapjának euró árfolyama szerint újraszámolják). A résztvevők 15 lejes áremeléssel licitálhatnak egészen addig, amíg egy parkolóhelyre egy igénylő marad. A parkoló bérlése az első árveréstől számított 5 éven belül veszíti el érvényességét, a parkolóhely ekkor újból meghirdetésre kerül.

Az árverésen elsőbbséget élvez az a személy, akinek az állandó lakhelye az adott címre szól, azokkal szemben, akik ideiglenes lakhellyel rendelkeznek, második vagy harmadik parkolóhelyükre licitálnak vagy akik vállalati autót parkolnának az adott helyen.

A lakossági parkolók bérbeadásáról bővebb felvilágosítást személyesen a Polgármesteri Hivatal Helyi Közszállítási Tevékenységet Engedélyező Részlegén, telefonon pedig a 0267313323-as számon nyújtanak. 
 

2017/16-os helyi tanácshatározat
2017/16-os helyi tanácshatározat 1-es számú melléklete
2017/16-os helyi tanácshatározat 2-es számú melléklete

Fotó: Vargyasi Levente
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.