hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Ingyenes lomtalanítási kampány indul

2020.03.26

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a TEGA köztisztasági vállalattal közösen lomtalanítási kampányt indít, melynek célja az idők folyamán felhalmozott felesleges tárgyak ingyenes elszállítása.

A kijárási tilalmat figyelembe véve ez az időszak alkalmas arra, hogy rendet rakjunk lakásainkban, a régi felhalmozott kacatokat, melyeket évek során gyűjtögettünk és amelyek szükségtelenné váltak, véglegesen kidobjuk, legyen szó régi bútordarabokról, háztartási eszközökről, ruhákról, cipőkről és egyéb haszontalan eszközökről.

Antal Árpád polgármester kezdeményezésére a TEGA köztisztasági vállalat az így keletkező lomokat nem az ilyenkor esedékes lomtalanítási akció keretében szállítják el, hiszen az csak a szükségállapot után következhet be, hanem előzetes egyéni egyeztetések nyomán. A sepsiszentgyörgyi lakosok a 0267 310 123-as telefonszámon egyeztethetnek a lomok ingyenes elszállításáról.

Felmerült a kerti eredetű, nagyobb méretű, zöld hulladékok (nyesedék, nagyobb ágak) szállításának kérdése is: a TEGA arra kéri a kertes házak lakóit, hogy a hulladékszállítás napján helyezzék ki ezeket is, így ha nem is azonnal, de a lehető legrövidebb időn belül el lesznek szállítva.

A köztisztasági vállalat hulladékgyűjtési és elszállítási programja nem változik, minden a megszokott ritmus szerint működik a továbbiakban is.

A TEGA vezetősége kitért az intézményi karanténban tartózkodó, illetve a házi elkülönítésbe vonult személyek esetére is. Az érintett helyszínekről nem a TEGA, hanem egy veszélyes hulladékok szállítására szakosodott cég viszi el a hulladékot.

“Annak érdekében, hogy a vírus terjedését elkerüljük, az intézményes karanténban, illetve a házi elkülönítésben lévő személyeket arra kérjük, hogy a szokottól eltérően ne gyűjtsenek szelektíven, hiszen az így gyűjtött anyag sok kézen átmegy. Bár nem környezetbarát eljárás, de az azonnali egészségügyi következmények veszélye most nagyobb, szükség esetén a szabályt jobb mellőzni” – hangsúlyozta Máthé László, a TEGA köztisztasági vállalat igazgatója.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.