hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Nem állít ki számlákat a TEGA Rt. köztisztasági vállalat

2020.03.31

„A koronavírus-járvány miatt kialakult állapot sok szempontból teremtett új helyzetet és tudjuk, hogy sok ügyfelünknek csökkent a bevétele, így az a célunk, hogy segítsünk nekik. Ezért felfüggesztjük a számlázást a lakossági ügyfeleink irányába.” – közölte Máthé László, a TEGA Rt. köztisztasági vállalat vezetője.

Az igazgató rámutatott: az intézkedés érvényes a teljes ÖKO Sepsi területén, tehát mindenhol, ahonnan a TEGA Rt. szállítja el a hulladékot és április 1-től kezdődően a szükségállapot végéig marad érvényben. A számlákat az érintett időszakra majd utólag állítják ki, így utólag kell majd fizetni is.

A köztisztasági vállalat díjbeszedői sem dolgoznak már, ugyanakkor, ha valaki továbbra is szeretne számlát igényelni és annak értékét kifizetni, azt a vállalat honlapján, a www.tega.ro oldalon tudja megtenni. Ugyanitt van lehetőség a számlák online kifizetésére. Bár a sepsiszentgyörgyi Ág utca 1. szám alatt található pénztár működik, a vállalat arra kéri az ügyfeleket, hogy inkább a TEGA Rt. honlapján, PayPoint és Payzone segítségével, vagy a PAGO telefonos alkalmazáson keresztül fizessenek.

Ugyanakkor szünetel a személyes ügyfélszolgálat is, a felmerülő kérdéseket, problémákat az office@tega.ro email címen, vagy a 0267-310-123 számon lehet intézni. A jogi személyeknek továbbra is fizetniük kell a számlákat.

A TEGA Rt. felhívja a figyelmet arra, hogy a hulladékszállítási program változatlan marad áprilisban is. Továbbá ismételten arra kérik az otthoni elkülönítésben lévő ügyfeleket, hogy állapotuk tisztázásáig mellőzzék a szelektív hulladékok gyűjtését, ezáltal is minimalizálva a fertőzés veszélyét. Fontos tudni azt is, hogy a használt maszkoknak és kesztyűknek a vegyes hulladékba kell kerülnik, szintén a fertőzés esélyének csökkentése érdekében. Az intézményes karanténok helyszíneiről egy veszélyes hulladékokra szakosodott cég szállítja el a szemetet.
 


 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.