hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.
Tervdokumentáció készült a sepsiszentgyörgyi régi Hősök temetőjében található emlékoszlop felújítására
2018.02.05

A 2017-es év végén készült el az a tervdokumentáció, amely Sepsiszentgyörgy köztemetőjében található I. Világháborús emlékhely, a két obeliszk közül az egyik felújítására vonatkozik. Sepsiszentgyörgy önkormányzata tavaly nyert támogatást a tervdokumentáció elkészítésére a Bethlen Gábor AlapZrt.-től 600.000 forint (8850 RON) értékben.

Körinterjú a Bevezetés a sportba program edzőivel – IV. rész: Kernászt Huba, jégkorong edző
2018.01.30

A Sepsi Arénában október másodikától indult Bevezetés a sportba gyerekfoglalkozás rendkívüli népszerűségnek örvend azóta is. Sorozatunkban a velük foglalkozó edzőket szeretnénk bemutatni. A sorozat első részében Dombi Szabolcs kosárlabda edzővel beszélgettünk, a második részben szintén egy kosárlabda edzővel, Kovasch Norberttel, majd következett Farkas Zsuzsa és a negyedik részben Kernászt Hubát, a Királypingvinek Jégkorong Klub elnökét kérdeztük a gyerekfoglalkozásokról. 
 

Gyorsabb, szervezettebb közvilágítási szolgáltatást tervez Sepsiszentgyörgy önkormányzata
2018.01.26

A városi közvilágítás karbantartásának és a lakossági panaszok kezelésének hatékonyabb megoldása érdekében Sepsiszentgyörgy önkormányzata célszerűségi tanulmányt készíttetett. A január 25-i tanácsülésen elfogadták a tanulmányt, így következő lépésben a feladatfüzet elkészítése, a kritériumok és a mutatók meghatározása és a versenytárgyalás elindítása következik. A karbantartási munkálatok elvégzésére az elektronikus közbeszerzési rendszeren keresztül lehet majd jelentkezni.

Hótakarítási kisokos, avagy mégsem ér váratlanul a tél
2018.01.23

Talán nincs is már olyan tél, amelynek kezdetén ne hangzana el a hirtelen hótól ellepett város lakói részéről, hogy a felelős hatóságot „megint váratlanul érte a tél”. Felkerestük hát a Tega Rt. munkatársait, hogy megtudjuk, mennyire igaz ez a vád, valamint, hogy kapjunk egy kis bepillantást a hóeltakarítási munkálatok folyamatába és legnagyobb kihívásaiba. Máthé Lászlóval, a Tega Rt. igazgatójával és Zöldi Istvánnal, a hóeltakarítási munkálatok felelősével beszélgettünk.

Nyertes pályázat a marginalizált emberek életminőségének javításáért
2018.01.17

Jó hírrel kezdte a polgármester a 2018-as évet, hiszen arról értesítette a sajtó munkatársait, hogy az egyesület által elkészíttetett Helyi Fejlesztési Stratégia pozitív elbírálásban részesült az Európai Alapok, Regionális Fejlesztések és Közigazgatási Minisztérium pályázati kiírásán.
 

Árverési hirdetmény
2018.01.16

Sepsiszentgyörgy önkormányzata árverést hirdet a szépmezői Ipari Parkban ingatlan bérlésre, valamint terület koncesszióba adására.
Az árverési hirdetmény tárgya:
-    Az Ipari Parkban található 369 nm-es ingatlan bérlése.
-    Az önkormányzat tulajdonában és a Sepsiipar Kft. gondozásában lévő, építkezésre alkalmas 1834 nm-es terület koncesszióba adása.
 

Több mint két hete működik a központi korcsolyapálya
2018.01.12

Több mint két hete nyílt a Főtéren az új korcsolyapálya, de máris szerves részét képezi a sepsiszentgyörgyiek szabadidős tevékenységeinek, ezt a számok is alátámasztják, hiszen az elmúlt időszakban 6448-an vették igénybe a pályát, amiből 5121 gyermek és diák, illetve 1327 felnőtt. Az ünnepnapok kivételével, végig teljes kihasználtsággal működött a pálya, így átlagosan napi 426 gyermek és 110 felnőtt korcsolyázó töltötte itt szabadidejének egy részét.

A 2017-es önkormányzati év számokban
2018.01.04

Összegeztük számokban a 2017-es önkormányzati évet, és bár maradt megvalósítani való álom és terv, megoldani való probléma, mégis van okunk büszkék lenni a 2017-es évre, már csak ha az újonnan felépült Sepsi Arénára, a tavaly újraindított mozira, a Bevezetés a sportban program elindítására, vagy a Gyöngyvirág utca teljes felújításánának befejezésére gondolunk. Az újonnan megvalósult terevek mellett folyamatosan mozgásban tartja az önkormányzat a várost.