hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Érvényesek a régi típusú saját felelősségű nyilatkozatok is

2020.03.27

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 50 000 darab saját felelősségű nyilatkozatot nyomtatott ki a lakók megsegítésére, amelyeket lépcsőházakban és üzletekben helyeztek el.

A 3-as számú Katonai Rendelet kedd esti bejelentése után, amely többek közt a nappali kijárási tilalom szabályait fekteti le, szerdán az önkormányzat gyorsan lépett és megrendelte a nyilatkozatok nyomtatását, hogy mielőbb segítsen azoknak, akiknek nincs lehetősége otthon kinyomtatni azokat.

Csütörtök délben a Stratégiai Kommunikációs Csoport bejelentette, hogy módosították, egyszerűsítették a korábban közzétett formanyomtatványt. A módosítás után, visszajelzések értelmében előfordult olyan eset, hogy a régi nyilatkozat használatáért büntetést készültek kiróni Sepsiszentgyörgyön.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy nyugodtan elhasználhatják a lakók a már kinyomtatott régi típusú nyilatkozatokat is. A kijárási tilalom értelmében a lakhely elhagyása csak szükséges és sürgős esetekben indokolt. Kéri ugyanakkor, hogy amennyiben valakit mégis meg akarnának ezért büntetni, azonnal jelezzék a Polgármesteri Kabinet (0267 311 243) vagy a Polgármesteri Hivatal (0267 316 957) munkatársainak, mivel az visszaélésnek minősül.

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.