hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.
A héten nem működnek a parkolóautomaták
2018.01.03

Felhívjuk a városlakók figyelmét, hogy ezen a héten nem működnek a parkolóautomaták, ugyanis most zajlik az új díjszabásra való átállás Sepsiszentgyörgyön. Január 8-tól kezdődően már az új áraknak megfelelő összegért lehet jegyet vagy bérletet váltani: 3 lej/óra és 15 lej/24 óra az automatánál váltott jegy. Amennyiben SMS-ben vásárolja jegyét, akkor 0,65 euro+ÁFA/óra és 3 euró+ÁFA/24 óra a jegy ára. 
 

Körinterjú a Bevezetés a sportba program edzőivel – III. rész: Farkas Zsuzsanna, testnevelés tanár
2018.01.02

A Sepsi Arénában október másodikától indult Bevezetés a sportba gyerekfoglalkozás rendkívüli népszerűségnek örvend azóta is. Mostani sorozatunkban a program edzőit szeretnénk bemutatni. A sorozat első részében Dombi Szabolcs kosárlabda edzővel beszélgettünk, a második részben szintén egy kosárlabda edzővel, Kovasch Norberttel, a harmadik részben pedig egy testneveléstanárral találkoztunk, Farkas Zsuzsannával.
 

Jó évet zárt a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi
2017.12.29

2017. január 28-án nyílt meg Sepsiszentgyörgyön a Művész Mozi by Cityplex, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy azóta is nagy érdeklődésnek örvend a sepsiszentgyörgyiek körében. Év végén néhány mozis adattal búcsúzunk, arra biztatva mindenkit, hogy segítsen jövőre megduplázni ezeket a számokat.
 

Ovisok látogattak a Polgármesteri Hivatalba
2017.12.20

A korcsolyapályáról, Sepsi Arénáról, az ünnepi fényekről kérdezték Sztakics Éva alpolgármestert a sepsiszentgyörgyi Benedek Elek Óvoda Napsugár csoportjának tagjai, akik a fotosmartonosi testvéróvoda gyerekeivel közösen látogattak el Sepsiszentgyörgy önkormányzatához. 

Megérte kivárni a karácsonyi világítást
2017.12.19

Némi várakozás után ugyan, de felkerültek Sepsiszentgyörgyön is az ünnepi fények. Az idei karácsonyi világítás továbbörökíti az évek óta megszokott látványvilágot, és még néhány új városrész is ünnepi köntöst kapott. Ennek jegyében idén is meleg, fehér színek jellemzik a város ünnepi világítását, a dekorációs elemek visszafogottak, elegánsak, színükben és formájukban hangolnak az áldott és meghitt karácsonyi várakozásra. Ezt a hangulatot leglátványosabban az adventi koszorú tükrözi.

Kutyafuttató épül Sepsiszentgyörgyön
2017.12.18

Jelenleg zajlik az Ág utca és a Nicolae Iorga sugárút által közrezárt területen Sepsiszentgyörgy első kutyafuttatójának kialakítása. A létesítmény civilizált kereteket teremt a városi körülmények között tartott házikedvencek mozgásigénye kielégítésének, miközben a gazdákat is segíti a szabályszerű kutyatartásban.

Közösségfejlesztésbe fektetik a parkolási díjból befolyó összegeket
2017.12.15

Bár Sepsiszentgyörgy önkormányzata jövőre sem emeli az adókat, és a természetes személyek esetében az ingatlanadókat a törvény által meghatározott legalsó határon tartják, az önkormányzat mégis kénytelen egy kellemetlen intézkedést bevezetni, és ez a parkolódíjak emelése. Jövő évtől kezdődően valamivel több, mint 50%-kal emelkednek a bérleti díjak és 50%-al az óradíjak. Ezzel egyidőben azonban 3 támogatási alapot hoznak létre az így befolyt összegből, amelyeken keresztül különböző közösségi problémák megoldását támogatják.

Áthelyezték a várostáblát a Csík felé vezető szakaszon
2017.12.14

Tegnap, december 13-án, a Csíkszereda felé vezető úton lévő Sepsiszentgyörgy határát jelző várostáblát a Sepsi Aréna utáni szakaszra helyezték. A Polgármesteri Hivatal letette már a kérést az adott szakasz városi kezelésbe való kerülésére, ugyanis ez a feltétele annak, hogy az önkormányzat járdát építhessen, rendezhesse a közvilágítást, illetve utat festhessen. Amíg nem kerül városi kezelésbe az említett útszakasz, az önkormányzatnak nincs joga semmiféle beavatkozás végrehajtására.