hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.
Átalakul az Állomási- és a Dollárpiac
2018.06.28

Változtatásokat tervez Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Dollárpiac és az Állomás-negyedi piac működésében. A közterületek átalakítása nem csökkenti az árusok számát, a butikosok is megmaradnak és új parkolóhelyek is létesülnek.

Épül az új futballstadion
2018.06.15

Jövő nyárra tervezik a Sepsi Aréna szomszédságában épülő 7300 férőhelyes futballstadion átadását, amely a Sepsi OSK-nak adna otthont. A fedett nézőteres stadion mellé három edzőpálya is épül. Ideális forgatókönyv szerint a 2019-2020-as bajnoki idényt már ott játszodhatják a piros-fehérek.

Csökken a szemét mennyisége, növekszik a szelektív hulladékgyűjtés aránya
2018.06.15

2018. június 14-én Antal Árpád András polgármester, Tóth-Birtan Csaba alpolgármester és Máthé László, a Tega Rt. igazgatója közös sajtótájékoztató keretében mutatta be a helyi köztisztasági vállalat tevékenységét és az elmúlt évek eredményeit.

A Szacsvay Akadémia ötödik előadása
2018.06.14

A Szacsvay Akadémia előadássorozat következő előadására, 2018. június 17-én, vasárnap 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében kerül sor.  Az előadás címe: A társadalom átalakítás és átalakulás kezdetei Romániában, ötvenes-hatvanas évek. Előadó Gagyi József.
 

Idén is népszerű Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának zöldövezet- szépítési programja
2018.06.06

A lakónegyedi tulajdonosi társulások április 30-ig nyújthatták be igénylésüket a zöldövezetek szépítésére vonatkozóan. Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának több éves programja idén is népeszűnek bizonyult. A programra összesen 65 kérelmet nyújtottak be, köztük lakótársulások, intézmények és iskolák is szerepeltek.

Pénteken a családoké a főtér
2018.05.30

Június 1-én, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából Sepsiszentgyörgyön nyolc helyszínen, több tucat tevékenységgel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Akik bekapcsolódnak a programokba színes krétákat gyűjthetnek, amellyel kiszínezik majd a Szabadság teret. A játékok mellett idén is lesz vásár, előadás és koncert, a napot pedig hagyományos táncház zárja. A rendezvényt a Kónya Ádám Művelődési Ház, valamint Sepsiszentgyörgy önkormányzata szervezte.

Terelőutat Sepsiszentgyörgynek
2018.05.28

Európai Uniós forrásokból valósítanák meg a sepsiszentgyörgyi terelőutat, amely az országos mesterterv részét képezi. Az előtanulmány elkészítése céljából a közbeszerzés meghirdetése és a partner kiválasztása már megtörtént.

Folytatódnak az útjavítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön
2018.05.25

Az Andrei Șaguna utca felújítása kapcsán lezárult a tervezés és kivitelezés közbeszerzése