hu
 
Péntek, 2024. Augusztus 02.
Körültekintőnek kell lenni az erdőkben
2018.07.20

A város környékén található erdőket járó, kiránduló, gombászó személyeknek ajánlott fokozottan körültekintőnek lenni, hogy elkerüljék az ott élő medvékkel való találkozást.

Kegyeleti parkkal bővül a városi köztemető
2018.07.17

Sepsiszentgyörgy önkormányzata 4,3 hektárnyi területtel bővíti a városi köztemetőt. Az új területek megvásárlása hosszú időre megoldja a Vár utcai túlzsúfolt sírkertben történő temetkezés problémáját.

Visszaigényelhetőek a homlokzatszépítési munkálatok költségei
2018.07.16

Visszaigényelhetik a kötelező homlokzatszépítési munkálatok költségeit azok a háztartások, ahol az egy főre eső nettó átlagjövedelem kisebb, mint 2713 lej. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakótársulások figyelmét, hogy a lehető legrövideb időn belül kezdjék el a kivitelezésre vonatkozó lépéseket.

Ingyenes kutyaivartalanításra kerül sor az Őrkőn
2018.07.13

Ingyenes kutyaivartalanításra kerül sor az Őrkő negyedben július 16. és 18. között Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának megbízásából.

Elbírálták a Gyere haza programra leadott pályázatokat
2018.07.13

Elbírálták a Gyere haza programra benyújtott pályázatokat. Húsz igénylés érkezett Sepsiszentgyörgy Önkormányzatához és a bizottság mindenik kérést elfogadta. A nyertes pályázók listája megtekinthető Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának székhelyén.

Útlezárás a Váradi József utcában és a Sas utcában
2018.07.05

Kezdődik a közművesítés modernizálása a Váradi József utca Sas utca és Aschermann Vendrei Ferenc utca közötti részén, valamint a Sas utcában, a Váradi József utca és Kertész utca közötti részen. Péntektől lezárják a forgalmat a Váradi József utca felső felében és a Sas utcában egészen a Kertész utcáig, ezeken a szakaszokon folytatódik a közművesítés modernizálása.

Elkészült Sepsiszentgyörgy zöldövezeteinek a regisztere
2018.07.05

Elkészült Sepsiszentgyörgy zöldövezeteinek a nyilvántartása, mely többek közt a városban található 20 006 fa adatait tartalmazza és a zöldövezetek felújítására vonatkozó törvény betartását segíti. A zöldövezet regiszter a város területén található zöldövezetek növényzetének adatbázisa, segítségével pontos információkat kapunk a fák fajtájáról, magasságáról, koronaméretéről, átmérőjéről és életképességi tulajdonságairól is, mely fontos szempontotot jelent bizonyos fák kivágása esetében is.

Egy évtizede Sepsiszentgyörgy élén
2018.06.29

Antal Árpád András tíz évvel ezelőtt, 32 évesen lett Sepsiszentgyörgy polgármestere. Az évforduló alkalmából az elmúlt évtized megvalósításairól egy 200 oldalas képes beszámoló készül. Június 21-én Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere sajtótájékoztató keretében értékelte az elmúlt tíz évet, mely nem volt viharoktól mentes, de eredményekben annál gazdagabb.