hu
 
Csütörtök, 2024. Augusztus 01.
Még egy hónapig lehet korcsolyázni az Aréna melletti jégpályán
2018.03.30

A Sepsi Aréna melletti fedett jégpálya még egy hónapot üzemel, április végén kezdik olvasztani a jeget, és ez alkalomból a Sepsi ReKreatív egy szezonzáró „korcsolya-bulit” szervez, ennek részleteiről hamarosan értesítjük a városlakókat. Március 1-én nyílt meg a nagyközönség számára a Sepsi Aréna melletti fedett jégpálya, és az elmúlt 27 nap alatt 771 felnőtt- és 550 gyermekjegyet értékesítettek.

Új székhelyet kap a Multi Trans, helyére épül a Művészeti Központ
2018.03.29

Nagy valószínűséggel, utolsó alkalommal került sor a város vezetőinek és a sajtó képviselőinek közös találkozására a helyi közszállításért felelős társaság, a Multi Trans jelenlegi székhelyén, ugyanis Magyarország Kormánya 4 milliárd forinttal támogatja Sepsiszentgyörgy Művészeti Központjának építését ezen a helyszínen.

Tanulmányi ösztöndíj végzős diákoknak
2018.03.25

A felsőfokú tanulmányaikat végző diákok április 10-ig jelentkezhetnek a Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa által meghirdtett hallgatói ösztöndíjra. Alapfokú, magiszteri vagy doktori képzésük végén járó diákok jelentkezhetnek az ösztöndíjra, akik készülnek a szakdolgozatuk megvédésére. A pályázat egyaránt szól sepsiszentgyörgyi és nem sepsiszentgyörgyi diákoknak.

Hulladékelszállítási eredmények az elmúlt 4 hónapból
2018.03.21

Tavaly év novemberében kezdte el a Tega Rt. a hulladékgyűjtés új rendszerét, amelynek az első eredményeit már mérni lehet. A vállalat munkatársai 2016. november – 2017. február időszakát hasonlították össze 2017 novembere és 2018 februárja közötti időszakkal és azt tapasztalták, hogy Sepsiszentgyörgyön közel 30%-al emelkedett a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége, vagyis mintegy 27%-al csökkent a vegyes hulladék mennyisége.

Tudnivalók az állomási tavas ötletpályázatról
2018.03.20

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata március 13-án hirdette meg az Állomási tó rehabilitációjára vonatkozó ötletpályázatot. Az önkormányzat a lakosság részéről vár olyan ötleteket, amelyeknek célja, hogy az Állomási tó visszakerüljön a közösség használatába, a sepsiszentgyörgyiek kedvelt és látogatott szabadidős helyszíne legyen.

Adóbeszedés Kilyénben és Szotyorban
2018.03.20

A sepsiszentgyörgyi Közpénzügyi Igazgatóság felhívja a kilyéni és szotyori lakosok figyelmét, hogy március 21-én és 22-én lehetőségük van a településükön kifizetni az éves adójukat, nem kell ezért Sepsiszentgyörgyre utazniuk. A kilyéniek Vaszi Etelka falufelelősnél tehe tnek eleget adóbefizetési kötelezettségüknek március 21-én szerdán, 9 és 13 óra között a 47A. számú épületben, míg a szotyoriak március 22-én, csütörtökön, 9 és 13 óra között az óvoda alagsorában fizethetik ki éves adójukat.
 

Ismeretlen tettesek lefestették Sepsiszentgyörgy városbejárati táblájának magyar feliratát
2018.03.15

Sepsiszentgyörgy Illyefalva felőli  kétnyelvű  városnévtábláján március 14-én éjszaka ismeretlen tettesek lefestették a város magyar megnevezését.  Sepsiszentgyörgy Önkormányzata bízik benne, hogy a hatóságok gyorsan fogják azonosítani a tetteseket. A polgármesteri hivatal munkatársai mielőbb  letisztítják a festéket a tábláról, ugyanakkor kérik, amennyiben valaki látott valamit az esettel kapcsolatban, jelezze azt az illetékes hatóságok felé.

Magyar nemzeti színű szalagokkal díszítették a városközpontot március 15-e alkalmából
2018.03.13

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a március 15-i megemlékezésre készülve, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából, a városközpontot magyar nemzeti színű szalagokkal, a Főteret magyar nemzeti zászlóval, illetve néhány utcát kokárdával díszített. Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, a félreértések tisztázása céljából, hogy a kovácsoltvas oszlopokra függőlegesen elhelyezett magyar szimbólum nem zászló, nem lobogó, hanem magyar nemzeti színű szalag.