hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Zajlanak az útfestési munkálatok Sepsiszentgyörgyön

2020.05.26

Az időjárási körülmények függvényében a Sepsi Út-Építő vállalat május első felétől kezdődően Sepsiszentgyörgy átjáróinak festésén dolgozik.

A Sepsi Út-Építő vállalatot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata azzal a céllal hozta létre, hogy gyorsítsa, megkönnyítse a város területén zajló útjavítási munkákat, így kátyúzásokat, útfestéseket, illetve kisebb aszfaltozási munkákat is végeznek.

A cég 2018-ban egy útfestő gépet vásárolt, amellyel jelenleg is dolgoznak. Május első felétől kezdődően a Dália utcában a Bertis üzlet mellett, az Olt utcában a jelzőlámpáknál, a Váradi József utca felső felében, a Sas utcában, a Tavasz utcában, a Kertész utcában, a Gesztenye sétányon, a Păiuș David hadnagy úton, a Zambelli vállalat előtt, a Szabadság utcában az Amigo üzlet, az unitárius templom valamint a Szent József római katolikus templom előtt festették az átjárókat.

Ha az időjárási körülmények engedik, ezen a héten az Állomás negyedben folytatják az útfestési munkálatokat.

Az elkövetkezőkben a Erege utcában, Szarvas utcában, Benedek Elek utcában és a Május 1 utcában is sor kerül majd az átjárók festésére.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.