hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Többfunkciós térrel egészül ki Sepsiszentgyörgy Főtere

2020.05.25

Hat hónap múlva befejezik Sepsiszentgyörgy Főterének térrendezését, a Kovászna Megye Tanácsa előtti részt multifunkcionális térré alakítják majd át. A közel 3 millió lej értékű beruházás munkakezdési parancsát jövő hét elején adják ki. 


Lezárult a Főtér bővítési munkálatainak a közbeszerzése, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala jövő hét elején adja ki a munkakezdési parancsot.


„Most már semmi jogi akadálya nincs annak, hogy a munkálatok elinduljanak, a közbeszerzésen jelentkező is volt, szerződést is tudunk kötni, építkezési engedélyt is tudunk kiadni és munkakezdési parancsot is. Az a célunk, hogy ez a kis tér integrálva legyen a park és az eddig elkészült Főtér képébe.” – hangsúlyozta Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.


A munkálat áfa nélküli értéke 2 millió 74 ezer lej és hat hónap áll a kivitelező rendelkezésére a befejezésig.


Az eredeti elképzelésben az Erzsébet park bővítése szerepelt, a térrendezés a XIX. század hangulatát idézte volna meg olyan formában, ahogy az akkor el volt képzelve, ezt azonban jogi úton megakadályozták, ezért új tervet kellett készíteni.


A megyei tanács előtti teret, ahol télen korcsolyapálya, tavaly nyáron pedig valódi homokozó működött, hat hónap múlva egy lépcsős placcként kell elképzelni. A helyszínt úgy alakítják ki, hogy teret adhasson a nagyobb rendezvények színpadainak, de a téli nyitott korcsolyapálya is a helyszínen tudjon működni. Tavasztól őszig mozgatható bútorzatot helyeznek el, remélve, hogy minél többen belakják majd az árnyékot nyújtó kis teret.


További részleteket egy kihelyezett sajtótájékoztató keretében fog majd elárulni az elöljáró.


Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.