hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Egy újabb haszonbérleti szerződést írtak alá a szépmezői ipari parkban

2020.05.26

Egy egészségügyi hulladék semlegesítésére szakosodott cég közel 3,7 millió lejt fektet be és körülbelül 12 új munkahelyet teremt

A Sepsi Ipar vezetősége május 26-án egy újabb haszonbérleti szerződést írt alá a szépmezői ipari park egy területére.

Az AKSD Romania KFT egy 4.470 négyzetméteres területet kapott használatba, ahol egészségügyi hulladék begyűjtését és kezelését végző egységet létesít. A beszállított egészségügyi hulladék ártalmatlanítása egy teljesen zárt rendszerű sterilizáló berendezésben történik. Az ehhez szükséges új technológiai sor a telephely kivitelezési munkálataival párhuzamosan kerül beszerzésre.

„Az AKSD Románia beruházása minőségibb egészségügyi szolgáltatásokat eredményez. A válság kitörése után ez már a második aláírt szerződésünk, ami azt bizonyítja, hogy vonzóak beruházás ösztönző ajánlataink.” – hangsúlyozta a Sepsi Ipar vezetője, Miklós Zoltán.

„Jelenleg a begyűjtött hulladékmennyiségünk közel 40%-a származik Brassó, illetve Kovászna megyékből, így a logisztikai szempontok miatt új, regionális telephely létesítéséről hoztunk döntést. A konkrét helyszín kiválasztásában meghatározó szempontok voltak az Ipari Park infrastrukturális adottságai, a felkínált kedvező feltételek és a park-adminisztráció agilis, támogató magatartása együttesen.” – tette hozzá Baranyai József, az AKSD Romania SRL ügyvezetője.

A befektetett összeg értéke közel 3,7 millió lej, a megvalósításával pedig körülbelül 12 új munkahelyet teremtenek.



 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.