hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Életeket veszélyeztet

2020.06.09

Emberek életét, vagyonát veszélyezteti az a felelőtlen sepsiszentgyörgyi személy, aki parazsat ürít a süllyesztett konténerekbe.

A városi strand, az az Olt utca és Sport utca közelében található gyűjtőponthoz június 5-én, kevéssel éjfél után riasztották a tűzoltókat, akik ezúttal is pillanatok alatt a helyszínre értek és megakadályozták a föld alól már méteresre növő lángnyelvek terjedését. Ez az ötödik hasonló eset ennél a süllyesztett konténernél, azonban most a lakók csak későn észlelték a problémát, a konténert a helyszínre érkező tűzoltóknak már nem sikerült megmenteniük.

A Tega igazgatója, Máthé László elmondta: a föld alá süllyesztett kukát alig 3 éve vásárolták és értéke 2000 euróra tehető. Mivel teljesen szétégett, ezúttal már javítani sem lehet, mint korábban. A korábbi, hasonló esetekben mindig a környező magánházak egyikének lakóira gyanakodtak, a tettest azonban egyelőre nem sikerült azonosítani. A meggondolatlan személy börtönbüntetést kockáztat. „Arra kérem a szomszédságban élőket, hogy ha tudják azonosítani az elkövetőt, juttassák el hozzánk az információt például Facebookra, hiszen egy komolyabb tűzeset ki tudja kit sodorhat veszélybe. Nem normális dolog, hogy többszáz ember kell aggódjon egy felelőtlen szomszéd miatt, aki folyamatosan gondot okoz az egész környéknek” – fogalmazott az igazgató.

A süllyesztett konténer maradványait először ki kell ásni, másik föld alá telepíthető konténerrel egyelőre nincs lehetőség pótolni. Az elkövető azonosítására a TEGA RT-SA Facebook oldalán, vagy a 0267310123 számon várják a bejelentést.

TEGA
Sajtóiroda

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.